Teknoloji

Microsoft Windows için özel bir Kinect cihazı çıkaracak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft, Kinect’in sunduğu sesle ve hareketle kontrol yeteneklerini Xbox 360 oyun konsolunun ötesine taşımaya hazırlanıyor. Yazılım devinin Windows’a özel Kinect donanımı çıkarmak için hazırladığı plan ortaya çıktı. Geliştirilecek olan yeni cihaz PC senaryolarına optimize edilmiş donanım bileşenlerinden oluşacak ve 2012’nin başında çıkmış olacak.

Kinect donanımını PC kullanımına uygun hâle getirmek çeşitli ayarlamaları içeriyor. Örneğin USB kablosunun kısaltılarak her türlü bilgisayar için güvenilir bağlantının sağlanması, daha küçük bir USB aygıtı kullanılarak diğer USB cihazlarına daha kolay bağlantı sunulması gibi ayrıntılar Kinect’in Windows’a özel ürününün yol haritasında bulunuyor.

Yazılım açısından baktığımızdaysa, Windows’a özel Kinect’in kamera derinliği 50 santimetre kadar yakınlıktaki objeleri algılayacak şekilde düzenlenecek. “Yakın Modu” olarak adlandırılacak bu mod sayesinde bilgisayarın yakınındaki kişi ve objeler rahatlıkla seçilebilecek.

Microsoft geçtiğimiz haziran ayında test ve akademik amaçlı kullanım için Kinect Windows yazılım geliştirici araçları yayınlamıştı. Ayrıca geçen hafta da Kinect Accelarator adı verilen bir program başlatmıştı. Bu program sonucunda finale kalacak on kişi veya gruba Kinect üzerine çalışma yapmaları için 20 bin dolarlık maddi destek sağlanacak.

İlgili – WinRumors

İLGİLİ HABERLER