Teknoloji

Microsoft Windows 9’u 30 Eylülde tanıtmaya hazırlanıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

windows-9-140114

Microsoft Windows 8’in devamı niteliğindeki yeni işletim sistemi sürümünü gelecek ay düzenleyeceği özel bir basın toplantısıyla tanıtmayı planlıyor. Microsoft’un planlarından haberdar olan kaynakların The Verge sitesine bildirdiğine göre, yazılım üreticisi 30 Eylül tarihinde gerçekleştireceği basın toplantısıyla, “Threshold” kod adıyla anılan Windows sürümünün detaylarını paylaşacak.

Toplantı günü değişebilir, ancak Windows’un Threshold versiyonunun geliştirme çalışmaları devam ediyor ve Microsoft 30 Eylül veya ondan kısa bir süre sonra Windows 9’un önizleme sürümünü geliştiricilere dağıtmayı planlıyor. Bu tarih geçtiğimiz günlerde ZDNet tarafından geçilen, Microsoft’un Windows 9’un ön izleme sürümünü eylül sonu veya ekim başı gibi paylaşacağına dair haberi de destekliyor.

Erken önizleme sürümü sayesinde geliştiriciler Windows 9’da yenilenmiş mini Başlat menüsünü ilk kez test etme fırsatı bulacak. Bunun yanı sıra Charms kenar çubuğunun kaldırılmasın ve çeşitli kullanıcı arayüzü değişikliklerinin etkilerini de görecekler. Microsoft şu anda Cortana’nın erken versiyonunu da içereceği iddia edilen önizleme için Threshold’un sürümlerini derlemekle uğraşıyor, ancak Cortana’nın önizleme sürümünde yer alıp almayacağı kesin olarak bilinmiyor.

Threshold Windows 9 olarak adlandırılacak gibi görünse de, Microsoft’un basın toplantısında yeni Windows sürümünü bu şekilde nitelendirmesi beklenmiyor. Bunun yerine Microsoft’un gelecek işletim sisteminin önemli özelliklerini içeren bir özet sunması, geliştiriciler ve meraklılar için önizleme sürümünü hazır etmesi bekleniyor.

Ayrıca Microsoft Windows RT ve Windows Phone’un birleştirilmiş versiyonu üzerinde de çalışıyor. Şirket basın toplantısında bu çalışmalardan söz etmeye de zaman ayırabilir. Her ne olursa olsun, Microsoft’un gelecek nesil Windows sürümü bitişe yakın ve şirket gelecek ay bunun hakkında detaylar vermeye hazır hâle gelecek.

İLGİLİ HABERLER