Teknoloji

Microsoft Windows 8’in çıkışı için ekim ayını işaret etti

Microsoft’un yeni işletim sistemi Windows 8’i bu yılın ikinci yarısında çıkarması bekleniyor. Pocket-lint sitesi Windows’un halka ilişkiler direktörü Janelle Poole’un ağzından Windows 8’in ekim ayında çıkacağına dair bir söz almış.

Janelle Poole, Windows’un her üç yılda bir çıkmak gibi iyi bir prensibe sahip olduğunu ve önümüzdeki ekim ayında da Windows 7’nin üçüncü yılının dolacağını işaret etti. Aslında Microsoft daha önceleri sonbahar veya “BUILD konferansından 12 ay sonra” gibi biraz daha ucu açık zaman nitelendirmeleri kullanıyordu. Poole gibi halkla ilişkiler yöneticisinin ağzından “Windows 7’den tam üç yıl sonra” gibi bir söz duymak Microsoft’un ekim konusunda emin olmaya başladığını gösteriyor. Aslına bakarsanız, Microsoft’un önceki işletim sistemleri arasında tam olarak üç yıl yok. Windows XP ile Vista arasında altı yılı aşkın bir süre var, Windows Vista 30 Ocak 2007’de çıkmıştı. Windows 7 ise Vista’nın çıkışı üzerinden tam üç yıl geçmemesine rağmen Ekim 2009’da çıkmıştı.

Bu arada Microsoft’un işletim sistemini üreticilere, yeni ürünlerinde yer vermesi için gönderdiği ana kopyanın çıkış tarihiyle, işletim sisteminin son kullanıcılarla buluşma tarihi farklı. Microsoft’un yöneticisinin bu ikisinden hangisini işaret ettiğine de dikkat etmek gerek. Ne yazık ki, Microsoft CES 2012’de Windows 8’in çıkış takvimi hakkında pek açık davranmadı, sadece beta sürümünün şubat ayında çıkacağını söylemekle yetindi.

İlgili – Pocket-lint

İLGİLİ HABERLER