Teknoloji

Microsoft Windows 8 tabletler için resim tabanlı şifreyle kullanıcı giriş imkânı sunacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft resim tabanlı şifreyle kullanıcı girişi sistemiyle ilgili detayları açıkladı. Windows 8‘e has bu özellik daha çok tablet arayüzü düşünülerek hazırlanmış gibi görünüyor çünkü çalışmak için dokunmatik ekran işlevine ihtiyaç duyuyor. Windows 8 Geliştirici Ön Gösterimi sürümünde yer alan bu özellikle ilgili detaylar, ne kadar güvenli olduğu ve nasıl geliştirildiği Microsoft tarafından açıklandı.

Resim tabanlı şifre özelliği girişte iki ana aşamaya sahip. Kullanıcının ilk olarak Microsoft tarafından sunulan hazır profil fotoğrafları yerine kendi resmini seçmesi gerekiyor. Sonrasında giriş esnasında bu resim üzerinde dokunulacak jest noktalarının sisteme tanıtılması adımı geliyor. Söz konusu jest noktalarında başlangıç ve bitiş noktaları, ayrıca yönlülük hesaba katılıyor. Ne var ki, şekiller ve jestler hafifçe tıklamayla ve bir çizgi ya da daireyi izlemekle sınırlı tutulmuş durumda. Microsoft söz konusu jestleri bu şekilde sınırlamanın, tüm yöntemlere izin vermeye göre kullanıcı giriş prosedürünü üç kat hızlandıracağını belirtiyor.

Eğer kullanıcı yanlış jestler yaparsa, doğal olarak kullanıcı girişi de gerçekleşmeyecek. Ancak sistem bazı toleranslar tanıyor. Örneğin beş başarısız deneme sonucunda cihaz düz yazı yöntemiyle kullanıcı girişi yapılıncaya kadar kilitleniyor. Microsoft’un Windows 8 Geliştirme Blogunda konuyla ilgili daha fazla detay bulabilirsiniz.

İlgili – Windows 8 Geliştirme Blogu

İLGİLİ HABERLER