Teknoloji

Microsoft Windows 8 tablet arayüzünü haziran ayında tanıtabilir

Microsoft’u içinde bulunduğumuz zamanda tablet tartışmaları içinde tutan yegâne şey Windows 8 veya Windows Next olarak adlandırılan gelecek nesil işletim sistemi. Geçen hafta çıkan bir dedikodu tabletlere özel Windows 8 sürümünün eylül ayında düzenlenecek olan PDC etkinliğinde tanıtılacağını işaret etmişti. Microsoft’taki kaynakların Business Insider’a sızdırdığı yeni bir bilgiye göre ise, şirket gelecek nesil işletim sisteminin tablet arayüzünü en erken haziran ayında göstermeyi hedefliyor.

Aslında Microsoft’un seçtiği zamanlama ilginç, çünkü haziran ayında teknoloji dünyası için önemli bir etkinlik olan Computex fuarı düzenleniyor ve Microsoft da bu etkinlikte boy gösteriyor. Microsoft’un arayüz tasarımında Apple tarzı bir yaklaşım sergiledi ve Metro kullanıcı arayüzünden parçalar kullandığı belirtiliyor. Aslında Microsoft geçen yılın Computex’inde de benzer işler göstermişti, ancak alt katmadan Windows Embedded Compact 7 çalışıyordu.

Microsoft’un yeni nesil işletim sistemiyle ilgili dedikoduların sayısı giderek artmaya başladı ve görünüyor ki, gelecek yaz ayları bizi bol Microsoft, Windows 8 ve tablet dolu dedikodular bekliyor.

İlgili – Business Insider

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER