Teknoloji

Microsoft Windows 8.1’i ekim ayı ortasında yayınlamayı planlıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft şu sıralar Windows 8.1’i, nihai sürümün yayınlanmasının öncesinde, geliştiricilerle birlikte test ediyor. Windows işletim sistemine yepyeni özellikler ve yetenekler kazandıracak bu işletim sisteminin son kullanıcılarla ne zaman buluşacağına dair tablo da netleşiyor.

lenovo-thinkpad-twist-inceleme-00018

Redmond şirketinden aktardığı havadislerle bilinen ZDNet editörü Mary Jo Foley, Windows 8.1’in ekim ayı ortalarında tüketicilerle buluşacağını kaydetti. Jo Foley’in verdiği tarih beklentilerle örtüşüyor. Tahminler genellikle ekim ayına yoğunlaşıyordu. Microsoft henüz net bir takvim açıklamadı, ancak Windows 8’in birinci yıldönümünde büyük bir güncelleme çıkarılması mantıklı görünüyor.

Öte yandan ZDNet, Windows 8 ile birlikte yeni donanımların da çıkacağını yazdı, ancak hangi üreticilerin yeni ürünlerle geleceği noktasında net bir bilgi vermedi. Microsoft’un bu ayın sonlarına doğru Windows 8.1 RTM (Üretime Hazır) sürümünü yayınlaması bekleniyor. Bu sürümün yayınlanmasıyla birlikte üreticiler sürücülerini ve diğer standartları Windows 8.1’in gelecek sürümüne uygun hâle getirmiş olacak.

Bu arada The Verge sitesi de Microsoft’un RTM ve genel sürümler arasında yeteri kadar boşluk bırakacağını, böylelikle ekim ayındaki nihai çıkış öncesinde düzeltme ve yamaların hazırlanması için gerekli olan zamanı kendisine yaratacağını kaydetti.

Windows 8.1 ile birlikte Başlat menüsü geri dönecek. Başlangıç ekranında daha fazla özelleştirme imkanı sunacak olan gelecek sürümde denetim masası, Windows Mağaza ve bunun gibi birçok unsur içerisinde de işlevsel ve tasarımsal değişiklikler bulunuyor.

İlgili >> The Verge, ZDNet

İLGİLİ HABERLER