Teknoloji

Microsoft Windows 8.1 için yeni donanım sertifikasyon şartlarını belirledi

Windows 8.1’in donanım üreticilerine gönderilmesine bir ay kadar bir süre kala Microsoft, OEM’lerin karşılaması gereken yeni donanım sertifikasyon gereksinimlerini belirledi. Microsoft’un Dünya Çapında İş Ortakları Konferansında açıkladığı gereksinimler arasında Wi-Fi destekli düm cihazlarda Bluetooth desteğinin bulunması da yer alıyor.

windows-8-1-baslangic-ekrani-270613

Entegre ekranlı tüm sistemlerde 720p destekli ön kamerayı gerekli kılan Microsoft aynı zamanda ses ekipmanları için de daha yüksek duyarlılık standartları belirledi. Windows 8.1’in Miracast destekli kablosuz görüntü aktarımını, internet üzerinden paylaşımı, Wi-Fi Direct ile yazdırma, biyometrik kimlik doğrulama ve NFC desteği gibi kullanışlılığı artıracak çeşitli unsurlara sahip olduğunu biliyorduk. Açıklanan sertifikasyon gereksinimleri de bu unsurları tamamlayıcı nitelik taşıyor.

microsoft-windows-8-1-gereksinimler-130713

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Windows 8.1’e dair bilmeniz gerekenler

Bu yeni sertifikasyon gereksinimleri 2014 ve 2015 model cihazları ilgilendiriyor. Anlayacağınız bu şartlara tamamen uyan cihazlar için biraz daha beklememiz gerekecek gibi görünüyor.

İlgili >> ZDNet

İLGİLİ HABERLER