Teknoloji

Microsoft Windows 7’yi bilgisayar üreticilerine göndermeye başlıyor

windows7_rtm22 Ekim’e giden yolda son virajlardan birisi de dönüldü: Windows 7 (ve ayrıca Windows Server 2008 R2) işletim sisteminin üreticilere temin edilecek sürümü yayınlandı. Windows Blog’una yapılan bir girişte 7600 olarak numaralandırılan bu sürüm çıkış için hazır hale gelmeden önce tonlarca incelemeden ve ayarlamadan geçti.

İşte Windows Blog’dan detaylar: “RTM kodu önümüzdeki birkaç gün içinde ortaklarımıza dağıtılacak. Ortaklarımız Windows 7’nin genel kullanıma sunulacağı 22 Ekim tarihine kadar yeni ürünlerini hazırlayacaklar. Her zaman olduğu gibi, mevcut Windows Volume License müşterileri, MSDN ve TechNet aboneleri önceliğe sahip olacak, MSDN / Technet aboneleri 6 Ağustos’ta, Volume License müşterileri 7 Ağustos’ta Windows 7’yi edinmeye başlayacak. Windows Server 2008 R2 ise Ağustos’un ikinci yarısından itibaren indirilebilecek.”

Ayrıntıların geneli bu şekilde. Yani, en erken Ağustos ayının başında Windows 7’yi indirip kullanma şansınız var. Daha ayrıntılı bilgi yazının devamındaki ilgili bağlantıda bulunan basın bülteninde yer alıyor. Aynı bağlantı içerisinde Microsoft çalışanlarının YouTube’a yüklenen RTM’in çıkışını kutlama videosu da bulunuyor.

İlgili – Engadget

İLGİLİ HABERLER