Teknoloji

Microsoft Windows 7 tablet planlarını da 11 Ekim’de paylaşacak mı?

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft Windows Phone 7 cihazlarını 11 Ekim 2010 tarihinde New York’ta ve Londra’da düzenleyeceği etkinliklerle kitlelere tanıtacak. Ancak gelen son haberler şirketin sadece Windows Phone 7 cihazlarını tanıtmakla yetinmeyeceği yönünde. Neowin sitesinin çeşitli kaynaklardan edindiği bilgilere göre Microsoft yöneticileri tablet cihaz planlarını da bu etkinlikte basınla paylaşabilir, hatta bu yılın sonuna doğru piyasaya çıkması planlanan cihazlardan bazılarını gözler önüne çıkarabilirmiş.

Microsoft’un tablet işinde birlikte çalıştığı donanım ortaklarının adı verilmese de, şirketin çeşitli OEM’lerle “iPad’e büyük bir cevap” olacak cihazlar üzerinde çalıştığı bilinen bir gerçek. iPad’in baskın duruma gelmesinin ve netbook’ların pazar payının düşmesinin Windows’un kârlılığından yiyen etkenler olarak gösterildiği şu ortamda Microsoft, tablet cihazlar için çalışmasa mantıksız bir hareket sergilemiş olurdu.

Son birkaç aydır bireysel tüketicilere odaklanmış çeşitli Windows 7 tabletlerin görücüye çıkarıldığını gördük. Ayrıca döndürülebilir dokunmatik ekranlı dizüstü bilgisayarlar olarak da nitelendirebileceğimiz çeşitli tabletler de piyasada hâlihazırda satılmakta. Dell Windows 7 yüklü bir tablet üzerinde çalıştığını açıklamıştı. HP’nin de kurumsal kullanıcılara yönelik Slate isimli modeliyle ilgili bilgiler düzenli bir şekilde internete sızmakta.

İlgili – Neowin

İLGİLİ HABERLER