Teknoloji

Microsoft: Windows 10 üç yıl içinde 1 milyar cihaza ulaşacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

windows-10-1-milyar-cihaz-290415

Windows 10 için çok umutlu olan Microsoft, yeni işletim sisteminin ”tarihin en başarılısı” olması konusunda da oldukça hızlı davranmayı planlıyor. Windows şefi Terry Myerson, yayınlanmasından iki veya üç yıl sonra Windows 10’un 1 milyar cihaza ulaşmasını hedeflediklerini dile getirdi.

Myerson, hiç bir platformun bugüne kadar 1 milyar cihaza ulaşamadığının altını çizdi. Şirket, mevcut Windows kullanıcılarına sunulacak ücretsiz yükleme imkanının, yeni cihazların ve kurumsal kullanıcılar için oluşturulacak planların 1 milyar cihaz hedefine ulaşmak için yeterli olacağını düşünüyor. Microsoft’un 200 milyon Windows 8 lisansı satmasının 15 ay aldığı göz önüne alınınca şirketin hedefinin yüksekliği daha iyi anlaşılıyor.

Hedefe ulaşmak sadece Windows 10’u yeni cihazlara taşımak anlamına gelmiyor. Microsoft, yeni işletim sistemini eski cihazlara da yerleştirmeyi istiyor. Yazılım devinin eski cihazlara yeni işletim sistemlerini entegre etme konusunda iyi bir karnesi olduğunu söylemek pek mümkün değil. BT altyapılarını eski Windows sürümlerine göre hazırlayan şirketler, çalışanlarının her gün kullandığı araçları değiştirme konusunda genellikle gönülsüz davranıyor. Microsoft’un şirketleri Windows 10’a geçmeye ikna etmesi durumunda daha iyi bir ekosistem kurma şansı da artacak. Çünkü, yazılımcılar Windows 10’un odaklanmaya değer bir platform olduğunu somut biçimde görecek.

Geniş kullanıcıya ulaşma hedefi, Microsoft’un Windows’a yeni bakış açısını da özetliyor. Şirket Windows 10 ile potansiyel müşterilerini bir işletim sisteminden ziyade işletim sistemini ve üzerindeki servisleri sattığına ikna etmeye çalışacak.

İLGİLİ HABERLER