Teknoloji

Microsoft Windows 10 tüketici özelliklerinin detaylarını ocak sonundaki etkinlikte açıklayacak

windows-10-1

Microsoft Windows 10’un son kullanıcıların ilgisini çekecek özelliklerini ocak ayında düzenleyeceği bir etkinlikte açıklamayı planlıyor.

Her ne kadar Microsoft gelecek ayın başında düzenlenecek CES 2015 tüketici elektroniği fuarına katılacak olsa da, Microsoft’taki gelişmelerle yakından ilgili kaynakların The Verge sitesine söylediklerine göre, Microsoft ocak sonunda ayrı bir basın toplantısı düzenleyip Windows 10’un tüketici ön izlemesini gerçekleştirecek. Microsoft daha önce Windows 10’un tüketici işlevleri hakkında 2015’in başlarında daha fazla paylaşımda bulunacağı sözünü vermişti. Görünüşe göre şirket bu yolda ilerliyor.

Microsoft Windows 10’un ilk gösterimini San Francisco’da düzenlenen düşük profilli ve sadece bir saat süren bir etkinlikte yapmıştı. Ancak şirket tüketici işlevlerinin tanıtımını daha önemli görüyor. Bu etkinlikte Continuum olarak adlandırılan yeni dokunmatik arayüzün de aralarında bulunduğu çok sayıda özelliğin ve işlevin tartışılması bekleniyor.

Ayrıca yazılım devi Windows telefon ve tabletlerle ilgili planlarını detaylandıracak, ayrıca muhtemelen Xbox One oyun konsolunun kontrol paneliyle ilgili güncellemelerini de açıklayacak.

Windows 10 aralarında PC, tablet, telefon ve Xbox One’ın bulunduğu birden fazla cihazda çalışabilen tek bir işletim sistemi olacak. Microsoft’un Windows 10 tüketici özellikleriyle ilgili etkinliğin detaylarını yıl bitmeden açıklaması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER