Teknoloji

Microsoft Windows 10’un telefon ve Xbox arayüzlerini görücüye çıkardı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

windows-10-1

Microsoft dün akşam gerçekleştirdiği ve Windows 10’u duyurduğu etkinlikte masaüstüne ve kurumsal kullanıma odaklansa da, telefon ve Xbox’ın geleceğine ilişkin somut ipuçları vermeyi de ihmal etmedi. Windows Phone ve Xbox’ta gerçekleşecek arayüz değişiklikleri konusunda anlamlı bir irdeleme yapılmasa da, Windows 10’un farklı cihazlardaki görünümüne ilişkin bazı görüntüler paylaşıldı.

windows-10-2

Farklı cihazları bir arada gösteren fotoğrafta geleneksel Windows Phone cihazlarının Windows 10’da da Windows Phone 8.1’de bulunan kareli görünümü koruduğu anlaşılırken, 6 inç’lik cihazlara kadar bu arayüzün korunduğu görülüyor. Microsoft’un paylaştığı fotoğraf akıllara şirketin küçük Windows tabletlerinde Windows Phone benzeri bir arayüzü tercih edebileceği ihtimalini getiriyor.

windows-10-3

Paylaşılan fotoğraf sayesinde yeni Xbox arayüzü konusunda bir fikir edinmek de mümkün oluyor. Yeni arayüz konsolun mevcut kareli arayüzünden pek farklı olmasa da, Microsoft’un diğer platformlarına yönelik planlarıyla benzerlik göstermesi bakımından önem taşıyor.

İLGİLİ HABERLER