Teknoloji

Microsoft Windows 10 Mobile platformunu kenara atmıyor

microsoft
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

microsoftMicrosoft’un Windows ve Cihazlar birimi şefi Terry Myerson şirketin zor durumda olan Windows 10 Mobile platformuna olan bağlılığını bir kez daha tekrarladı. Windows Central’ın ele geçirdiği bir şirket yazışmasında Myerson, Microsoft’un mobil planlarıyla ilgili hususları işaret ediyor.

Myerson, Microsoft çalışanlarına bazı iş ortaklarının Microsoft’un mobil pazara olan bağlılığından endişe ettiğine dair söylentileri işittiklerini bildiklerini söyleyerek ARM işlemcilerle çalışan küçük ekranlı mobil cihazlarda Windows 10’un sağlanmasına bağlılıklarını açık şekilde tekrarladı.

Şu anda gelecek nesil ürünlerin geliştirilmesi üzerine çalıştıklarını dile getiren ve Windows 10 Mobile platformuna olan bağlılıklarının bir kez daha altını çizen Myerson, bu ürünün kurumsal müşterilere kattığı değere inandıklarını ve Windows 10 Mobile platformunu seneler boyunca destekleme niyetinde olduklarını dile getirdi. Hem Microsoft hem de donanım üreticisi iş ortaklarının gelecekte yeni cihazlar çıkaracağını da işaret etti.

Microsoft yöneticisi geçen ay verdiği bir röportajda Windows Phone’un bu yıl şirketin odağında yer almadığını kaydetmişti. Myerson şirketin 2016 planlarını sızan e-posta iletisinde açık şekilde belirtmiyor, ancak “gelecek nesil ürünler” ile nelerin kastedildiği anlaşılıyor. Dedikodular söz konusu cihazların 2017’ye kadar çıkmayacağı konuşuluyor ki, Windows Central da Surface Phone’un gelecek yılın nisan ayında çıkacağını iddia ediyor.

Yazılım devi geçtiğimiz hafta, geride kalan üç aylık dönemde sadece 2.3 milyon Lumia telefon sattığını açıklamıştı. Bu, bir önceki yılın aynı döneminde satılmış olan 8.6 milyonluk satışın yüzde 73 oranında düştüğünü gösteriyor. Lumia satışları aşağı iniş sergiliyor ve Microsoft da bu markayı daha fazla kullanmaya niyetli gibi görünmüyor. Bu hafta başında şirketin Lumia 950 XL satın alanlara Lumia 950 hediye etmeye başladığı haberleri çıkmıştı ki, bu da stokların boşaltılmasına yönelik bir girişim şeklinde yorumlanmıştı.

SURFACE PHONE KURUMLARA ODAKLANAN BİR TELEFON OLACAK

Myerson’ın e-posta iletisi Microosft’un Windows 10 Mobile’da özellikle kurumsal müşteriler için değer gördüğünü işaret ediyor. Windows Central da beklenen Surface Phone’un “dünyanın en güvenli telefonu” ve “en iyi üretkenlik telefonu” gibi sloganlarla lanse edileceğini öne sürüyor. Bu da telefonun bireysel kullanıcılardan çok kurumları hedefleyeceğini gösteriyor. Nisan 2017’ye kadar daha epey zaman var ve herhangi bir Lumia cihazı planlanmıyorsa, o hâlde arada geçen zamanda Windows 10 Mobile cihazı çıkarma işini OEM iş ortakları üstlenecektir. Microsoft hâlâ Windows Phone cihazlarının yüzde 90’dan fazlasını kontrol ediyor, böyle bir ortamda OEM’lerin gelecek yıla kadar Windows Phone platformunu desteklemekte pek istekli olmaz gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER