Teknoloji

Microsoft Windows 10 Mobile ön izlemesinin gecikmesinin nedenini açıkladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

windows-10-mobile-gelistirme-sureci-100915

Gelen haberlere göre, Windows 10’un başarısı ve stabilliği Microsoft’u memnun edecek bir seviyeye ulaşmış durumda. Masaüstü versiyonda belli bir noktaya gelinmiş olması ise gözlerin mobil sürüme çevrilmesine neden oluyor. Yayınlanan son beta güncellemesi de bu izlenimi verse de, Microsoft’un Windows 10 Mobile ön izlemesini halen yayınlamamış olması kafaların karışmasına neden oluyor. Microsoft’tan Gave Aul, şirketin resmi blogu aracılığıyla Windows 10 Mobile ön izlemesinin neden geciktiğini açıkladı.

Aul, Microsoft Insiders programının üyelerine ekibin oldukça sıkı biçimde çalıştığını taahhüt ederken, yaşanan sessizliği de bu yoğun çalışmaya bağladı. Ekibin özellikle Windows 10 Mobile’daki hataları kapatmak için sıkı çalıştığını belirtilirken, bu konuda önemli mesafe kaydedildiğinin müjdesi de Aul tarafından verildi.

İç test sürecinin tamamlanmasına yaklaşılırken bazı problemlerle karşılaştıklarını dile getiren Gabe Aul, bu nedenle Windows 10 Mobile ön izlemesinin Microsoft Insiders programının üyeleriyle bile paylaşılamadığını ifade etti. Söz konusu problemlerin şirket içindeyken çözülmesi gerektiği belirtildi.

Karşılaşılan problemlerin giderildiğini söyleyen Gabe Aul, yeniden şirket içi test sürecinin başlatıldığını ifade etti. Windows 10 Mobile’ın kasım ayında yayınlanacağı ön görülse de, henüz ön izlemenin ortaya çıkmadığı göz önüne alınınca bu tahminin gerçeğe dönüşmesi ihtimali de azalıyor.

İLGİLİ HABERLER