Teknoloji

Microsoft şirketleri Windows 10’a geçiş için teşvik etmeye hazır

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

windows-10-logo-160515

Yaklaşık 3,5 ay önce yayınlanan Windows 10, kısa sürede 110 milyondan fazla cihaza yüklenmiş durumda. Microsoft’tan yapılan son açıklamada, bugüne kadar 12 milyon kurumsal bilgisayarın Windows 10’a yükseldiği belirtilirken, şirket bu rakamı artırmak için kolları sıvıyor. Son güncelleme Windows 10’a bireysel kullanıcılara yönelik özellikler getirse de, Microsoft öncelikli olarak kurumları Windows 10’a geçişe ikna etmeyi amaçlıyor.

The Verge sitesine konuşan Windows şefi Terry Myerson, müşterilerin isteklerine yanıt vermek için çabaladıklarını belirtti. Windows 10 kasım güncellemesini kurumsal kullanıcıların isteklerine yanıt verebilecek hâle getirmek için ciddi çaba sarfettiklerini söyleyen Myerson, işletim sisteminin kurumsal kullanıma hazır hâle geldiğine inandığını dile getirdi. Güncellemeyle Windows 10’un olgunluk noktasına eriştiğinin altını çizen Myerson, kurumlara artık Windows 10’a geçiş yapmalarını rahatlıkla tavsiye edebileceklerini sözlerine ekledi.

Microsoft, neredeyse tüm Windows sürümleri için aynı sözleri sarfetmişti. Yazılım devi genellikle kurumları yeni sürümlere ikna etmeye çalışsa da, çoğu şirket geçişi değerlendirmek için ilk servis paketini beklemeyi tercih ediyordu. Ancak işler bu sefer Microsoft için biraz daha farklı. Kurumsal kullanıcıların daha önce Windows XP’de takılıp kaldıkları gibi Windows 7’ye takılmalarını istemeyen Microsoft, bunun için Windows 10’a dönüşümü hızlandırmayı amaçlıyor.

En yeni Windows 10 güncellemesi, şirketleri cezbetmek için çeşitli numaralar barındırıyor. Kurumsal Windows Mağazası’nı hayata geçiren Microsoft, şirketlerin gerekli uygulamalara ve uygulama güncellemelerine mümkün olan en hızlı biçimde ulaşmasının önünü açıyor. Microsoft, yeni Windows 10 güncellemesi ile kurumlara daha gelişmiş mobil cihaz yönetiminin kapılarını açıyor.

Yazılım devinin sunduğu yeni özellikler, bazı şirketleri Windows 10’a geçiş yapmaya ikna etmekte etkili olacaktır. Ancak Microsoft için esas sınav, Windows 10 yüklü kurumsal ve bireysel cihazların sayısı arasındaki uçurumu kapatmak olacak. Halihazırda toplam 110 milyon Windows 10 cihazının 12 milyonluk kısmını kurumsal cihazların oluşturduğu göz önüne alınınca şirketin işinin kolay olmadığı rahatlıkla görülüyor. Önümüzdeki 2-3 yıllık dönem içinde 1 milyar cihaza Windows 10 yüklemeyi amaçlayan Microsoft için büyük şirketleri platformlarla hayati önem taşıyor. Halihazırda Daimler, Nestle, KPMG, Hendrick Motorsports ve Virgin Atlantic gibi şirketler Windows 10’u test etse de, Microsoft’un bu yolda binlerce iş ortağına daha ihtiyacı olduğunu göz ardı etmemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER