Teknoloji

Microsoft Windows 10 beta sürümlerinde vites yükseltti

microsoft-windows-10-guncelleme-030715

Microsoft bu hafta başında art arda Windows 10 10158 ve 10159 sürümlerini yayınlamıştı. Şimdi de 10162 sürümünü yayınladı. Diğerleri gibi bu sürüm de Hızlı güncelleme döngüsünü seçen kullanıcılar için yayınlandı. Eğer bir Windows Insider kullanıcısı olarak Windows 10’u test ediyorsanız, bu son sürümü şimdi bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

Bu son sürümle herhangi bir büyük yeniliği beklememeniz gerekiyor. 10162 sürümünün getirdiği yenilikler çıplak gözle görülecek nitelikte sayılmaz.

Diğer sürümler gibi bu yeni sürümün duyurusu da Microsoft’un Windows’tan sorumlu yöneticilerinden Gabe Aul tarafından yapıldı. Aul şu anda daha çok hata düzeltmelerine ve son dokunuşları yapmaya odaklandıklarını kaydetti. Bu da Windows 10’un 29 Temmuzdaki dağıtımına yaklaştıkça daha hızlı çıkan sürümler ve daha fazla ince ayar girişimin göreceği anlamına geliyor. Windows Insider kullanıcıları bu son sürümlerle birlikte sistemlerinde performansın daha da iyileştiğine tanık olacaklardır.

Hafta içinde gelen 10159 sürümüyle birlikte kullanıcılar görsel açıdan bazı değişikliklere tanık olmuş, yeni bir açık renk temalı duvar kağıdı gelmişti. Ayrıca bu sürüm daha iyi pil ömrü, daha fazla güvenilirlik, uyumluluk iyileştirmeleri gibi performans değişikliklerini de beraberinde getirmişti.

Yavaş güncelleme döngüsü içinde yer alanlar da çok yakında bir güncelleme alacak. Microsoft 10162 sürümünün yavaş güncelleme döngüsü içinde dağıtılması için değerlendirmeler yaptığını kaydetti. Eğer herhangi bir sorun olmazsa, bu son sürüm gelecek haftanın başında Yavaş güncellemeleri tercih edenlere de ulaştırılacak.

İLGİLİ HABERLER