Teknoloji

Microsoft kullanıcılara her yerde Wi-Fi sunacak yeni bir servis üstünde çalışıyor

microsoft yapay zekâ

microsoft-logo-duvar-060614 (800 x 600)

İnsanlara daha fazla üretkenlik imkânı sağlamak için en önemli koşullardan birisi de, internet erişimini daha geniş bir alana yaymak. VentureBeat’in haberine göre, Microsoft kullanıcılarına dünyanın dört bir yanında ücretsiz Wi-Fi erişimi sağlayacak bir servis üstünde çalışıyor.

Şirketin ”Microsoft WiFi” adını verdiği servisi ilk olarak WalkingCat rumuzlu Twitter kullanıcısı farketti. Servisin web sitesinde halihazırda sadece ”Yakında” ibaresi yer alıyor. Microsoft tarafından VentureBeat’e gönderilen açıklamada ise çalışmalar doğrulanırken, Microsoft WiFi’a dair daha geniş kapsamlı bilginin detaylar netleştiğinde paylaşılacağı belirtildi.

Microsoft, yeni servisiyle dünyanın dört bir yanında kullanıcılarına zorluk çekmeden Wi-Fi ağlarına erişim imkanı sunmayı amaçlıyor. Platformun iOS, Android, OS X ve Windows’ta erişilebilir olması ve internet erişimini çeşitli bağlantı noktaları aracılığıyla sağlamayı planlıyor. Ancak Microsoft’un WiFi servisini ücretsiz olarak sunması beklenmiyor. Platformdan faydalanmak için Skype Wi-Fi abonesi olmak, Microsoft Office 365 Kurumsal abonesi şirketlerden birinde çalışmak veya Microsoft tarafından sunulan özel Wi-Fi tekliflerinden birini kullanmak gerekiyor. Microsoft WiFi’ın resmi duyurusunun kısa süre içinde yapılması bekleniyor, ancak dağıtımın ne zaman başlayacağı henüz bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER