Teknoloji

Microsoft Visual Studio Mac uygulaması kullanıcılarla buluşuyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

microsoft visual studio macMicrosoft, temel kod arayüzü Visual Studio’yu Mac’e getiriyor. Bu haber kulağa pek ilginç gelmese de, yazılım devi açısından büyük bir dönüşümü temsil ediyor. Microsoft, uzun süre boyunca kodlama araçlarını sadece Windows’a özgü tutmuş ve geliştiricileri kendi platformu içinde tutmayı tercih etmişti.

Microsoft bir süredir odak noktasını para getiren bulut operasyonlarına kaydırdığı için yaşanan değişime pek şaşırmamak gerekiyor. Görevlerin programlanması geçtiğimiz yıllarda yerel sunucularda gerçekleştirilirken, günümüzde Microsoft Azure ve Amazon AWS gibi platformdan bağımsız bulut servisleri bu görevleri üstleniyor. Microsoft Visual Studio uygulamasını birden fazla platforma açarak diledikleri platformda çalışmak isteyen profesyonel kullanıcılarını koruma yönünde önemli bir adım atmış oluyor.

Xamarin Studio adını taşıyan uygulama geliştirme platformu üstüne kurulan uygulama, Mac ve iOS kullanıcılarını Windows için daha fazla uygulama hazırlama yönünde teşvik edebilir. Microsoft Visual Studio Mac uygulaması sayesinde bir Windows cihaz satın almaya veya sanal bir makine kurmaya gerek kalmayacak.

Microsoft Visual Studio Mac uygulamasının ön izleme sürümü bu hafta yayınlanacak

Microsoft, bu hafta düzenleyeceği Connect() konferansında Visual Studio Mac uygulamasının ön izlemesini gün yüzüne çıkaracak. Şirket, daha önce de Bash kabuğunu resmi olarak Windows’a getirerek Linux geliştiricilerine göz kırpmıştı.

İLGİLİ HABERLER