Manşetler

Microsoft ve Nokia arasındaki satış anlaşmasına Avrupa Birliği’nden onay geldi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Avrupa Birliği’nin tekelciliği denetleyen organları Microsoft’un Nokia’nın mobil cihazlar ve servisler birimini 7.3 milyar dolara satın almasını onayladı. Böylelikle satın almanın gerçekleşmesinin önündeki bir engel daha aşılmış oldu.

nokia-microsoft-logo-200613Avrupa Birliği’nin onayı ABD’deki idari makamların pazartesi günü verdikleri onayın hemen sonrasında geldi. Nokia’nın hissedarları da geçen ay bu satın almaya razı olduklarını belirtmişti. Tekel karşıtı idari organlar bu anlaşmaya, beklendiği gibi, herhangi bir koşul öne sürmeden onay verdiler.

Reuters’e Avrupa Komisyonu tarafından yapılan açıklamaya göre, komisyon bu geçişin herhangi bir rekabet endişesi yaratmayacağına kanaat getirdi. Ayrıca bu satın almayla birlikte rakiplerin pazardan dışarı itilmesi gibi bir duruma yol açılmayacağına inanıldığı eklendi.

Geçtiğimiz eylül ayında duyurulan anlaşmaya göre, Nokia’nın mobil cihaz birimini satın alacak Microsoft Lumia akıllı telefonlarını geliştiren ekibe sahip olacak ve Nokia’nın zengin mobil teknoloji patent portföyüne erişim hakkı elde edecek. Ayrıca Nokia’nın eski CEO’su Stephen Elop da Microsoft’a cihazlar biriminin başı olarak katılacak. Bazıları Elop’un Ağustos 2014’ten önce emekliye ayrılacak Microsoft CEO’su Steve Ballmer’ın yerine aday olarak gösteriyor.

Microsoft ve Nokia arasında bir satın alma anlaşmasının gerçekleşeceğine dair beklentiler uzun zamandır varlığını sürdürüyordu. Nokia’nın Windows Phone platformunu akıllı telefonları için birincil işletim sistemi olarak belirlemesinden itibaren Microsoft’un günün birinde Nokia’yı bünyesine katacağı söyleniyordu.

Lumia serisinin Microsoft’un mevcut cihazları içinde nasıl bir yere konumlandırılacağı tam olarak detaylandırılmış değil. Ancak Lumia adı ve bu seri altında üretilen telefonlar Microsoft markasıyla çıkmaya devam edebilir. Bu arada HTC gibi üreticilerin de Windows Phone cihazları çıkarmaya devam etmesi bekleniyor.

Microsoft ve Nokia arasındaki satış anlaşmasının 2014’ün ilk çeyreğinde tamamlanması bekleniyor.

İlgili >> Reuters

İLGİLİ HABERLER