Teknoloji

Microsoft ve Apple SkyDrive iOS uygulaması yüzünden anlaşmazlık içinde

The Next Web’de yer alan habere göre Microsoft ve Apple, bulut depolama servisi SkyDrive’ın iOS uygulamasından kaynaklanan bir sorun nedeniyle karşı karşıya. İki şirketin SkyDrive depolama alanlarının satış gelirinden yaplacak yüzde 30’luk kesinti nedeniyle gerginlik yaşadığı ifade edildi. Microsoft’un mevcut SkyDrive iOS uygulaması depolama alanını arttırmak için bir seçenek sumazken; yeni kullanıcılara 7 GB’lık ücretsiz bir alan sağlanıyor ve abonelik aracılığı ile bu alanı arttırma seçeneği sunuluyor.

Microsoft’un bir güncelleme ile uygulamaya alan arttırma seçeneğini de eklemeyi istediği, ancak Apple’ın Microsoft’un uygulama üstünden yapılacak alan arttırımlarından elde edilecek gelirin yüzde 30’unu paylaşmayı kabul etmemesi nedeniyle güncellemeyi engellediği belirtildi. Microsoft, SkyDrive iOS uygulamasını en son haziran ayında güncellemişti. Uygulamada iPhone 5 desteği halen bulunmazken, Microsoft OneNote’un iOS uygulaması da iPhone 5 desteğinden yoksun durumda.

The Next Web’in haberinde Microsoft’un Apple ile uzlaşmayı denediği, bunun için uygulamadan tüm abonelik seçeneklerini kaldırdığı ama yine de Apple’ın güncellemeyi onaylamadığı ifade edildi. Microsoft’un yüzde 30’luk bir pay ödemeyi kabul etmesi de pek olası durmuyor. Zira, kullanıcı Windows Phone ya da Android’e geçse dahi payın Apple da kalacak olması şirketi rahatsız ediyor.

İlgili >> The Next Web

İLGİLİ HABERLER