Teknoloji

Microsoft ücretsiz Windows 10 güncellemesi konusunda karışık sinyaller yolluyor

windows-10-220615

Microsoft, ücretsiz Windows 10 güncellemesi konusunda kafa karıştırıcı mesajlar vermeyi sürdürüyor. Şirket geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada Insider Program, ön izleme kullanıcılarının Windows 10’un final sürümüne sahip olacağını ve sürümün aktif halde kalacağını duyurmuştu. Problemler barındıran ön izlemenin test sürecinin pek kolay ilerlememesi, sürümün ön izlemeyi yükleyen herkeste aktif kalması konusunda bazı soru işaretlerinin doğmasına neden olmuştu.

Microsoft’un söz konusu aktivasyonla ilgili ibareyi değiştirmesi ve sadece gerçek bir Windows 7 veya Windows 8.1 sürümüne sahip kullanıcıların 29 Temmuzda Windows 10’u ücretsiz olarak edinebileceklerini belirtmesi, şirket cephesinde işlerin değiştiğini gösteriyor.

Microsoft’tan Gabriel Aul’un final sürümünün gelişinin ardından Windows 10 Insider Program üyelerinin aktivasyonunun devam edeceğini söylemesi, ancak bunun için ön izleme sürümünün Microsoft hesabına bağlanması gerektiğini belirtmesi işleri iyice karıştırdı. Bu açıklamanın ardından yasal bir Windows 7 veya 8.1 kopyasına sahip olmayan Insider Program üyelerinin Windows 10’u bireysel olarak kullanabilecekleri, ancak ticari kullanıma izin verilmeyeceği düşünülüyor. Bu durum Microsoft’un Windows 10’u korsan kopya sahiplerine bile ulaştırma isteğiyle de örtüşüyor. Ancak şirketin güncellemeyle ilgili yaptığı açıklamalarda ifade değişikliğine gitmesi, kafaların karışmasına neden oluyor.

İLGİLİ HABERLER