Manşetler

Microsoft Türkiye küresel “Önce mobil, önce bulut” stratejisiyle hareket edecek

microsoft yapay zekâ

microsoft-logo-duvar-060614 (800 x 600)

2 Eylül itibarıyla Microsoft Türkiye Genel Müdürlüğü görevini Tamer Özmen’den devralan Murat Kansu, düzenlenen bir sohbet toplantısında basın mensuplarıyla bir araya geldi. Kansu toplantıda Microsoft’un hem küresel ölçekte hem de Türkiye pazarındaki plan ve hedeflerine ilişkin önemli bilgiler verdi.

Teknoloji dünyasında beş trendin hakim olduğunu söyleyen Kansu, Microsoft’un da bu trendleri kendisine ana gündem maddesi olarak belirlediğini ifade etti. Kansu, söz konusu trendleri “Büyük Veri”, “Kurumsal Sosyal Ağlar”, “Mobil Çözümler”, “Güvenlik” ve “Bulut” olarak sıraladı. Microsoft’un bu beş alandaki Ar-Ge çalışmaları için ayırdığı yıllık bütçenin 10 milyar dolar olduğunu dile getiren Murat Kansu, sınırlı zamanda sınırsız verinin oluşturulduğuna dikkat çekti ve Microsoft’un mobil çözümler ve bulut ile zamanın daha verimli kullanılmasına yardımcı olmayı istediğini sözlerine ekledi.

Microsoft Türkiye’de güçlü bir yapının bulunduğuna dikkat çeken Murat Kansu, hedeflerinden birisinin de bu güçlü yapıyı daha da güçlendirmek olduğunu belirtti. Beş trendi Türkiye pazarına daha etkin biçimde yansıtmayı istediklerini söyleyen Kansu, Türkiye’nin ilham verici ve büyük bir potansiyele sahip olduğunu dile getirdi.

Microsoft’un mevcut vizyonunun “Önce mobil, önce bulut” şeklinde olduğunu hatırlatan Murat Kansu, Microsoft Türkiye olarak bulut çözümlerini özellikle kamu sektörüne ve KOBİ’lere yaymayı istediklerini belirtti.

Şirketin bu hafta içinde tanıttığı yeni cihazlara değinmeden önce Windows 10’dan bahseden Microsoft Türkiye Genel Müdürü, işletim sisteminin küresel çapta beklenenin üstünde kabul gördüğünü belirtti. Windows 10’u 1 milyar kullanıcıya ulaştırma hedefini yeniden dile getiren Murat Kansu, Microsoft Türkiye olarak müşterilerini bu geçiş için cesaretlendirdiklerini söyledi.

microsoft-turkiye-murat-kansu-091015

Microsoft Türkiye Genel Müdürü, geçtiğimiz salı günü tanıtılan akıllı telefonlar Lumia 950 ve Lumia 950 XL’in 2016’ın ocak ayında Türkiye’de satışa sunulacağı müjdesini de verdi. Akıllı telefonların fiyatı konusunda ise şimdilik bilgi paylaşılmadı.

Aynı etkinlikte tanıtılan Surface Pro 4, Surface Book, Microsoft Band 2 gibi ürünleri de Türkiye pazarına getirmek için görüşmelerini sürdürdüklerini söyleyen Murat Kansu, bu ürünlerin eninde sonunda Türkiye’ye geleceğini dile getirse de, bir zaman aralığı işaret etmekten kaçındı.

Microsoft Türkiye olarak şirketin ürünlerini pazara sunmak için sürekli olarak genel merkez nezdinde temasta bulunduklarını belirten Kansu, genel merkezin bu konuda farklı parametrelere sahip olduğunu söyledi ve doğru zamanı belirlemeye çalıştıklarının altını çizdi. Kansu, şirketin donanım konusunda yaptığı atılıma dikkat çekti ve oluşan bu rüzgarın Türkiye pazarına da olumlu yönde etki yapacağını dile getirdi.

Akıllı telefonu Microsoft’un çok önemli gündem maddeleri arasında gösteren Murat Kansu, şirketin bu kategoriye bir ekosistem meselesi düzleminde yaklaştığını belirtti. Mobil çözümler konusunda cihazların önemine dikkat çeken Microsoft Türkiye Genel Müdürü, farklı fiyat segmentlerindeki cihazları tüketicilerle buluşturacaklarını sözlerine ekledi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER