Teknoloji

Microsoft “Threshold” güncellemesiyle Windows’u Xbox One ve Windows Phone’a yakınlaştıracak

Microsoft’un geçtiğimiz ekim ayında sunduğu Windows 8.1 güncellemesini takip edecek olan gelecek güncellemeyle ilgili planlar sızdı. Söz konusu sürümün orijinal Xbox Halo’da bulunan bir gezegenden yola çıkılarak “Threshold” olarak adlandırıldığı belirtiliyor.

microsoft-windows-8-1-031213

Windows 8.1 ile birlikte PC yazılımındaki hataları hatırı sayılır miktarda düzelten ve Xbox One’ı da yurt dışında piyasaya süren Microsoft’un işletim sistemlerini her geçen sürümle birlikte birbirine daha da yakınlaştırması; Windows PC, Windows Phone ve Xbox platformlarını birbirine daha yakın hâle getirmesi bekleniyor.

Threshold bilgisayar, akıllı telefon ve oyun konsoluna özel olmak üzere üç parçada gelecek. ZDNet’in iddiasına göre bunları 2015 ilkbaharında çıkarmak gibi bir plan bulunuyor. Bu da heyecanlanmak için henüz acele etmemek gerektiğini gösteriyor.

ZDNet’ten Mary Jo Foley’in Microsoft’taki kaynaklarından aldığı bilgilere göre, mobil, PC ve Xbox One olmak üzere her üç platformda da çalışacak tek bir uygulama mağazası bulunacak. Nokia’nın cihaz bölümünün satın alınmasının 2014’ün başlarında tamamlanmasıyla birlikte şirketin bir yazılım şirketinden tam paket çözüm sunan şirket hâline gelmesi yolunda önemli bir adım atılacak. Uygulama mağazalarının birleştirilmesi de bundan sonra gelecek önemli adımlardan bir tanesi olacak.

İlgili >> Engadget, ZDNet

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER