Teknoloji

Microsoft Teams Slack’e rakip olmak için geliyor

microsoft teamsMicrosoft, önümüzdeki hafta New York’ta düzenleyeceği Office temalı etkinliğinde kurumsal iletişim ve ortak çalışma platformu Slack’e rakip olarak geliştirdiği çözümü duyuracak. İlk etapta Skype Teams adını taşıması beklenen servis, Microsoft Teams adıyla hizmet verecek. Yazılım devi, yeni platformundan hem kurumsal işletmelerin hem de okulların faydalanmasını amaçlıyor. Tıpkı Slack gibi web tabanlı bir sohbet servisi olan Teams ile iş ve okul arkadaşları ortak çalışma yürütebilecek.

Sızan ekran görüntüleri Teams ile Slack arasındaki benzerlikleri gün yüzüne çıkarıyor. Grupların kullanımına sunulan kanallar, özel mesajlaşma imkanları ve emoji, GIF animasyonu, fotoğraf ve başka içeriklerin mesajlara yerleştirilebilmesi Teams’in özellikleri arasında bulunuyor. Sistem sesli ve görüntülü sohbetler için Skype ile entegre çalışıyor. Word, Excel ve PowerPoint dosyalarına ise Office 365 üzerinden erişiliyor.

Microsoft Teams Microsoft çalışanlarının erişimine açılmış durumda

Microsoft şu an için Teams’in varlığını resmi olarak açıklamış değil. Ancak şirketin çalışanları teams.microsoft.com adresi üzerinden şimdiden platforma erişebiliyor. Servisin şirket içi testleri birkaç aydır sürüyordu. Microsoft’un resmi duyuruyu 2 Kasımda New York’ta gerçekleştireceği Office etkinliğinde yapmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER