Manşetler

Microsoft Teams iş ortamında Slack’i yenme hedefiyle faaliyete geçiyor

microsoft teams
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft Teams dün New York şehrinde gerçekleştirilen bir etkinlikle birlikte resmen kullanıma sunuldu. Bir süredir dedikoduları ve sızıntıları ortalıkta dolaşan bu servis, popüler profesyonel mesajlaşma ve ortak çalışma servisi Slack ile rekabet edecek.

Microsoft Teams’i bir servis şeklinde yazılım olarak çıkarıyor ve mevcut Office 365 aboneliklerine ekliyor. Microsoft Teams ile ilgili olarak hazırlanan videoda, yazılım üreticisi bu servisi gerçek zamanlı çalışmaya odaklanan sohbet tabanlı bir çalışma alanı olarak tanımlıyor.

Şirketin CEO’su Satya Nadella, Microsoft Teams’in sohbet, toplantı, notlar, Office, Planner, PowerBI ve bir dizi eklenti ve uygulamayla ekiplere işlerini yapmaya yardımcı olacağını söylüyor. Slack’e epey benzeyen bu servis sohbet dizileri ve bire bir sohbet gibi özelllikleri de bünyesinde barındırıyor. Ayrıca benzer görünüme sahip bir kenar çubuğu da toplantılara, dosyalara, sohbetlere ve hareket bildirimlerine erişmeye olanak sağlıyor. Sohbet görünümünde toplantıları ve aynı zamanda dosyaları, notları ve proje panolarını sohbete ekleme imkanı bulunuyor.

Tabii ki, Microsoft Teams’i Office ve Skype’ın derinliklerine kadar ekliyor. Word, Excel, PowerPoint ve OneNote’un hepsi Microsoft Teams’e entegre ediliyor. Aynı zamanda Skype for Business ile toplantılara da entegrasyon mevcut. Gerçek anlamda Microsoft dünyasında yaşayan işletmeler için SharePoint, PowerBI ve Planner’a da entegrasyon imkanı sunuyor. Slack gibi Teams de kişiler, dosyalar ve sohbetler içinde arama yapma imkanı sağlıyor. Ayrıca Microsoft Exchange entegrasyonunu kullanarak bildirim desteği de sunuyor.

En önemli nokta Microsoft’un Teams’i Microsoft servislerinin ötesine nasıl taşıyacağı olacaktır. Slack, üçüncü taraf servisleri entegre etme noktasında iyi iş çıkarıyor. Görünüşe göre, Microsoft’un da benzer planları bulunuyor. Diğer bulut servisleriyle entegre edilecek sekmeler, bunun yanı sıra özel kanallar veya sohbetler içinde özelleştirilmiş anketler oluşturabilirsiniz. Ayrıca Microsoft Teams’i herkese açık uygulama programlama arayüzleri ve kendi sohbet robotu çatısıyla da genişletmek istiyor.

Microsoft düzenlediği tanıtım etkinliğinde Twitter entegrasyonlarını örnek olarak gösterdi. Belirli Twitter hesaplarından alınan mesajları sohbet odalarına göndermek, bunun yanı sıra hızlı şekilde anketler oluşturmak veya eğlenceli içerikleri doğrudan paylaşmak mümkün oluyor. Microsoft’un Skype servisiyle yapılan entegrasyon da ilgi çekici; sohbet odası üyeleri projeler için veya hızlı sohbet için görüntülü görüşmelere kısa süreliğine katılıp çıkabiliyor.

Microsoft, 181 ülkede ve 18 farklı dilde, Office 365 müşterilerine Microsoft Teams servisini ön izleme imkanı sunuyor. Şirket Microsoft Teams’i tüm Office 365 Business ve Enterprise paketlerine eklemeyi planlıyor. Servisin 2017’nin başlarında genel olarak sunulması bekleniyor. Ayrıca yazılım devi geliştirici ön izleme programını da başlattı. Gelecek yılın başında, 150 entegrasyonun, 70 konnektör ve 85 bot ile birlikte faaliyete geçmesi planlanıyor.

İLGİLİ HABERLER