Teknoloji

Microsoft Surface RT tablet Windows 10 güncellemesi almayacak

microsoft-surface-rt-on-inceleme-manset

Microsoft 21 Ocakta düzenlediği etkinlikte Windows 7 ve Windows 8.1 kullanıcılarına Windows 10’u ücretsiz olarak ulaştıracağını duyurmuş, ancak Windows RT işletim sistemi konusunda bir bilgi verilmemişti. Şirket tarafından The Verge sitesine gönderilen açıklamada Surface 3 ve Surface Pro serisinin tamamının Windows 10 güncellemesini alacağı, Windows RT’nin ise tüm güncelleme paketine erişemeyeceği belirtildi. Microsoft’un bazı Windows 10 özelliklerini Windows RT’ye getirmek için hazırlıklar yaptığı, konuyla ilgili detaylı bilgilerin ise önümüzdeki dönemde verileceği de aynı açıklamada ifade edildi.

Yazılım devi gizemli güncellemenin detaylarını paylaşmayı reddetmesi, çeşitli öngörülerin ortaya atılmasına neden oluyor. Microsoft’un Windows 10 ile kullanıma sunacağı evrensel uygulamalardan bazılarını Windows RT’ye de getirmesi bekleniyor. Benzer bir durum Windows Phone 8’e geçiş sürecinde Windows Phone 7’nin de başına gelmiş ve Windows Phone 7 kullanıcılarına doğrudan bir geçiş imkanı sunulmamıştı. Windows Phone 7.8 sürümü yeni nesil mobil işletim sisteminin bazı özelliklerini barındırsa da, tüm özelliklere erişim için Windows Phone 8 yüklü bir cihaz sahibi olmak zorunlu kılınmıştı.

2013’ün sonlarında Dell, Lenovo, Asus ve Samsung’un çıkış kararı almasının ardından Microsoft, Windows RT işletim sistemli cihaz üreten tek şirket konumuna gelmişti. Microsoft’un Windows 10’a geçişle ilgili kararı, Windows RT’nin tabutuna son çivinin de çakılmış olduğu anlamına geliyor.

İLGİLİ HABERLER