Teknoloji

Microsoft Surface RT indirimi resmiyet kazandı

Microsoft’un henüz Türkiye’de satışa sunulmayan Surface RT tabletinin ABD’deki satış fiyatında indirime gideceğine yönelik haberler geçtiğimiz günlerde gündeme gelmiş, ancak bu indirimin kapsamının ne olacağı belirsiz kalmıştı. Aradan fazla zaman geçmeden indirim haberleri resmiyet kazandı ve Surface RT tabletler Microsoft mağazalarında 349 dolardan başlayan fiyat etiketlerine kavuştu.

microsoft-surface-rt-on-inceleme-manset

32 GB’lık giriş seviyesi modelde sadece 150 dolarlık bir indirim yapıldı ve tabletin satış fiyatı 499 dolardan 349 dolara çekildi. 599 dolarlık bir fiyat etiketine sahip olan 64 GB’lık modelde de 150 dolarlık bir indirime gidildi ve tabletin fiyatı 449 dolara düştü. Best Buy ve Staples gibi Amerikan perakende zincirleri de indimleri kendi stoklarındaki Surface RT tabletlere yansıttı.

Ancak Staples web sitesinde indirimin 20 Temmuz tarihine kadar devam edeceğini belirten bir nota yer verirken, Microsoft’un web sitesinde bu tarz bir uyarıya rastlanmaması indirimin kalıcı olabileceği ihtimalini akıllara getiriyor. Bu da tablet almayı düşünenler için Surface RT’yi ikinci kez seçenekler arasına sokabilecek bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Microsoft Surface RT İncelemesi

Microsoft daha önce de benzer indirim teklifleriyle tüketicilerin karşısına çıkmıştı. Ancak şirketin bu son hamlesini Surface RT’nin ikinci nesli için envanter temizlemeye yönelik bir adım olarak değerlendirenlerin sayısı da az değil. Microsoft’un Surface RT’yi yenilemek için çalışmalar yürüttüğüne dair haberler daha önce de gündeme gelmiş, hatta şirketin BUILD konferansında yenilenmiş tableti tanıtacağı iddia edilmiş, ama bu iddialar gerçeğe dönüşmemişti. Surface Pro’nun satışa çıkmasıyla arka plana düşen Surface RT’ye bu indirimin nasıl bir katkıda bulunacağı merak ediliyor.

İlgili >> Computerworld

İLGİLİ HABERLER