Teknoloji

Microsoft Surface Pro 3 25 ülkede daha satışa sunuluyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

microsoft-surface-pro-3-240614

Microsoft beklentiler doğrultusunda hareket ederek yeni tableti Surface Pro 3’ü 25 ülkede daha satışa sunduğunu açıkladı. Böylelikle Surface Pro 3’ün satıldığı ülke sayısı 28’e çıkacak. Surface Pro 3’ü Avusturalya, Avusturya, Belçika, Kanada, Çin, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Almanya, Hong Kong, İrlanda, İtalya, Japonya, Güney Kore, Lüksemburg, Malezya, Hollanda, Yeni Zelanda, Norveç, Portekiz, Singapur, İspanya, İsviçre, İsveç, Tayland, Birleşik Krallık ve ABD’de satın almak mümkün olacak. Genişleme hamlesini hemen başlatan Microsoft, Surface Pro 3 için hazırlanan özel dock’u ise 12 Eylül tarihinde piyasaya sürecek.

Surface için yeni pazarların oluşturulması Microsoft’a gelirlerini artırma imkanını da veriyor. Microsoft’un finansal sonuçlarında Surface gelirlerinin ayrıca gösterilmesi tabletin satış performansını takip etmeyi kolaylaştırıyor. 2013 mali yılının son çeyreğinden 2014 mali yılının üçüncü çeyreğine kadar geçen dönemde Surface gelirleri yüzde 50’den fazla bir oranda gerilemişti.

Microsoft’un Windows RT tabanlı Surface cihazlardan vazgeçmeye hazırlandığı konuşuluyor. Bu durum önümüzdeki dönemde Surface bayrağını Intel tabanlı Surface Pro 3’ün taşıması ihtimalini artırıyor. Surface Pro 3 bugüne kadarki en iyi yorumları alan Surface cihazı olmuş, şirket tarafından geleneksel dizüstü bilgisayarın yerini alabilecek bir cihaz olarak tanımlanmıştı.

İLGİLİ HABERLER