Teknoloji

Microsoft Surface Phone Qualcomm Snapdragon 835 işlemciyle gelebilir

microsoft surface phoneMicrosoft’un Lumia markasıyla işi bitmiş gibi görünüyor. Ancak bu durum şirketin akıllı telefon üretmekten vazgeçtiği anlamına gelmiyor. Yazılım devinin önümüzdeki yıl Surface Phone adını taşıyan bir cihazı piyasaya süreceği uzun süredir konuşuluyor.

Microsoft Surface Phone ile ilgili çeşitli dedikodular da bu sürede gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. Son iddialara göre, şirket iki farklı Surface Phone versiyonu üzerinde çalışıyor. Bunlardan birinin 4 GB, diğerinin ise 6 GB RAM’e sahip olacağı söyleniyor. Her iki versiyonda da Qualcomm Snapdragon 835 işlemcinin bulunacağı da iddialar arasında yer alıyor. Samsung’un yeni amiral gemisi Galaxy S8’de de Snapdragon 835 işlemcinin tercih edilmesi bekleniyor. Surface Phone ile ilgili bir diğer iddia ise 6 GB RAM’e sahip versiyonun Continuum ile x86 uygulamalarını da çalıştırabilecek olması. 4 GB RAM’e sahip versiyonların böyle bir yeteneğe sahip olmayacağı söyleniyor.

Mevcut Surface Phone prototiplerinde 2560 x 1440 piksel çözünürlüklü 5.5 inç ekran bulunduğu belirtilirken, telefonla birlikte klavyeli kapak veya kalem gibi aksesuarların da kullanılacalara sunulabileceği söylentiler arasında yer alıyor.

Microsoft Surface Phone 2017’nin sonlarında resmiyet kazanabilir

Surface Phone modellerinin 2017’nin sonlarına doğru Windows 10 Mobile Redstone 3 güncellemesiyle birlikte resmiyet kazanabileceği belirtiliyor. Redstone 3’ün 2017’nin başlarında yayınlanması planlanan Redstone 2’ye kıyasla daha büyük ve kapsamlı bir güncelleme olması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER