Teknoloji

Microsoft Surface Mini’yi tanıtmak için yaptığı planları geri çekmiş

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft’un Surface Mini tablet çıkaracağına dair dedikodular bir yıldan fazla zamandır ortalıkta dolaşıyordu ve dün düzenlenen Surface etkinliğinde de bu yeni cihazın tanıtılması bekleniyordu. Ancak beklenen gerçekleşmedi.

microsoft-surface-logo-210514

Bloomberg’in haberine göre, Microsoft daha küçük ekranlı tablet için bir süredir çalışıyor olsa da, CEO Satya Nadella ve kıdemli başkan yardımcısı Stephen Elop bu projeyi geri çekmeye karar verdi. Cihazın çıkıp çıkmayacağı veya çıkarsa ne zaman çıkacağı şu an için bilinmiyor.

Daha önceki haberler Surface Mini’nin ARM tabanlı Windows RT ile çalışacağı yönündeydi ve bu tabletin iPad mini gibi diğer küçük ekranlı tabletlerle rekabet etmesi bekleniyordu. Ancak cihaz dünkü toplantıya kadar bile çeşitli defalar ertelenme yüzü gördü. Son olarak da Nadella ve Elop’un bu ürünü rekabette aradan sıyrılacak kadar farklı bir cihaz olarak görmedikleri şeklinde bir yargıya vardıkları söyleniyor. Bu nedenle dikkatler daha büyük ekrana ve üstün niteliklere sahip olan Surface Pro 3’e yoğunlaştırıldı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Microsoft Surface Pro 3 tanıtıldı: 12 inç ekran, Intel Core işlemci, ince gövde

Microsoft yöneticisi Panos Panay’ın bir röportajda Microsoft’un hâlâ daha küçük boyutlu ürünler üzerinde çalışma yaptığını söylediği iddia edildi, ancak yönetici herhangi bir detaya girmemiş. Şu an için Redmond şirketi tablet pazarının kabaca yüzde 1.3’lük bir kısmını elinde bulunduruyor ve tüm enerjisini yeni Surface tablete yoğunlaştıracak.

İlgili >> Bloomberg

İLGİLİ HABERLER