Manşetler

Microsoft’tan 13.5 inç ekranlı dizüstü bilgisayar: Surface Book

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

microsoft-surface-book-061015-1

Microsoft, bugün (6 Ekim) düzenlediği Windows 10 donanım etkinliğiyle Surface serisine yeni bir soluk kazandırıyor. Şirketin seriye yaptığı ilgi çekici eklemelerden birisi de Surface Book adını taşıyan dizüstü bilgisayar. Microsoft tarafından üretilen ilk dizüstü bilgisayar olma niteliğini taşıyan Surface Book, 13.5 inç boyutunda bir ekran barındırıyor. Bu ekran 267 ppi piksel yoğunluğu sunuyor. Cama optik olarak yapıştırılan ekran oldukça şık gözüküyor.

Microsoft’tan yapılan açıklamada, Surface Book’un daha büyük ekran ve dizüstü bilgisayarların muhteşem yazma deneyimini isteyenler için geliştirildiği belirtildi. Arka aydınlatmalı klavye ve daha derin tuşlar, şirketin bu yaklaşımının somut göstergeleri olarak göze çarpıyor.

microsoft-surface-book-061015-3

Microsoft, “kusursuz” olarak tanımladığı Surface Book klavyesiyle neredeyse hiç ses çıkarmadan yazı yazılabileceğini iddia etmekten de geri kalmıyor. Buna ek olarak, Surface Book’ta beş noktalı dokunma hassasiyetine sahip cam trackpad de yer alıyor.

microsoft-surface-book-061015-2

Surface Book, en yeni Intel Core işlemcileri barındırıyor. Bu işlemcilere GDDR5 bellekli Nvidia GeForce grafik işlemcisi eşlik ediyor. Microsoft, Surface Book’un tek şarjla 12 saat çalışabileceğine de dikkat çekiyor. Surface Book’u “Gezegendeki en hızlı 13 inç dizüstü bilgisayar” olarak tanımlayan şirket, cihazın MacBook Pro’dan iki kat daha hızlı olduğunu da özellikle vurguluyor.

Surface Book, ABD’de yarından (7 Ekim) itibaren ön siparişe çıkacak. Cihaz raflarda 26 Ekimden itibaren 1499 dolardan başlayan fiyatlar karşılığında boy gösterecek.

İLGİLİ HABERLER