Teknoloji

Microsoft Surface 3 üretimini yıl sonunda bitiriyor

microsoft surface 3Microsoft giriş seviyesi Surface 3 tabletinin üretimini yıl sonu itibarıyla sonlandırmaya hazırlanıyor. 2015’in mayıs ayında tanıtılan Microsoft Surface 3, nispeten uygun fiyatıyla özellikle öğrencileri ve tam teşekküllü bir dizüstü bilgisayar yerine iPad almayı düşünenleri hedef kitlesi olarak seçmişti.

Microsoft ve Windows haberleri üzerine yoğunlaşan bazı siteler, Surface 3 stoklarının azaldığına dair haberleri gündemlerine taşımıştı. ZDNet’te yer alan yeni bir haber ise şirketin önümüzdeki altı aylık süreç içinde üretimi yavaşlatıp sonlandıracağını gösteriyor.

Microsoft’tan yapılan açıklamada Surface 3’ün piyasaya çıkışının üzerinden bir yılı aşkın zaman geçtiği ve ürünün müşteriler nezdinde yüksek talep gördüğü belirtildi. Açıklamada müşterilerin üründen duyduğu memnuniyete de dikkat çekildi. Envanterin kısıtlı olduğunu doğrulayan şirket, 2016’nın aralık ayının tamamlanmasıyla birlikte Surface 3 cihazlarının üretilmeyeceğini belirtti.

Microsoft Surface 3 sonrası için hazırlıklarını saklıyor

Surface 3’ün halefi konusunda bir hazırlık olup olmadığı ise henüz bilinmiyor. Microsoft son olarak geçtiğimiz yılın ekim ayında Surface Pro 4 ve Surface Book’u tanıtmıştı. Microsoft o tarihten bu yana yeni donanımlar konusunda sessizliğini koruyor.

ZDNet’ten Mary Jo Foley, Microsoft’un yeni ürünler için Windows 10 için hazırladığı yeni büyük güncellemeyi tamamlamayı bekliyor olabileceğini belirtti. Şirket içinde Redstone 2 olarak anılan güncellemenin önümüzdeki yılın ilkbahar aylarında tamamlanabileceği konuşuluyor. Bu da Microsoft Surface 3 üretimi sonlandırıldığında Redmond merkezli şirketin açıkta kalabileceği anlamına geliyor. Ancak Microsoft’un ürün gamını sonbahar itibarıyla yenilemesi de daima ihtimaller arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER