Teknoloji

Microsoft Surface 2 üretimini sonlandırdı

microsoft-surface-231013

Microsoft, geride kalan mali çeyrekte Surface satışlarından 1.1 milyar dolar gelir elde etmeyi başarmıştı. Bu rakamın satılan ürün sayısı olarak karşılığı bilinmese de, Microsoft satışların büyük kısmını en yeni model olan Surface Pro 3 olduğunu açıklamış ve cihazın selefi Surface 2’yi satış konusunda üçe katladığını belirtmişti. Ortaya çıkan bu tablo ışığında Microsoft’un odak noktasını Surface Pro 3’e kaydırması ve Surface 2 üretimini durdurma kararı alması kimseyi şaşırtmadı.

Microsoft tarafından yapılan açıklamada Surface 2 üretiminin sonlandırıldığı belirtilirken, bu modeli almak isteyenlere şirketin çevrim içi ve perakende mağazalarını veya üçüncü taraf perakendecileri ziyaret etmeleri tavsiye edildi.

Surface 2 üretiminin sonlandırılmasıyla birlikte Microsoft dışındaki herkesin uzun süre önce vazgeçtiği Windows RT için de yolun sonu gelmiş oldu. Şirket mevcut Windowsa RT cihazları Surface RT ve Surface 2’nin Windows 10 güncellemesi almayacağını açıklayarak bu kararının işaretini vermişti.

Surface 2, 2013 yılının sonbaharında Surface RT’nin devamı olarak piyasaya sürülmüştü. Kullanıcılardan pek iyi bir geri dönüş alamayan cihaz, Microsoft stoklarını fazlasıyla işgal etmişti. Selefine göre daha ince ve hafif olmasına ve daha iyi bir ekran barındırmasına rağmen, Windows RT’nin varlığı sebebiyle Surface 2 şirketin beklediği ilgiyi görmemişti.

İLGİLİ HABERLER