Manşetler

Microsoft Surface 2: 1080p Clear Type ekran, daha hızlı işlemci, Windows RT 8.1

Microsoft’un ikinci nesil Surface tableti bugün New York şehrinde düzenlenen etkinlikte tanıtıldı. Surface Pro 2 ile birlikte sahne alan Surface 2 geçen yılın ürünü Surface RT’nin devamı niteliğini taşıyor.

microsoft-surface-2-230913

Orijinal Suface tablete göre daha ince ve hafif kasasıyla dikkat çeken Surface 2 aynı zamanda klasik siyaha ek olarak gümüş renk seçeneğiyle de sunulacak. Öte yandan tablette 1080p Clear Type ekran da bulunuyor. Microsoft cihazın işlemci hızını da önemli ölçüde artırmış. Yazılım tarafına baktığımızda da Surface 2’nin Windows RT 8.1 ile çıkacağını görüyoruz. Outlook RT ve diğer dört Office uygulaması da Microsoft’un gerçekleştirdiği Surface 2 sunumunun detayları arasındaydı. Öte yandan Surface 2’de oynanan Halo oyunu da gösterildi.

Surface 2 satın alacak Skype kullanıcılarını da bir güzellik bekliyor. Microsoft bir yıl boyunca 60’dan fazla ülkede sabit hatları ücretsiz arama fırsatı sunacak. Öte yandan ücretsiz Skype Wi-Fi erişimi de hediye edilecek. Öte yandan 200 GB’lık SkyDrive alanı da iki yıl boyunca ücretsiz kullanılabilecek.

Surface 2 için ön siparişler 24 Eylül itibarıyla yurt dışında alınmaya başlanacak. Aynı tarihten itibaren Surface Pro 2 için de ön siparişler alınacak. 22 Ekim tarihinden itibaren sevkiyata başlanacak olan ürünün 32 GB kapasiteli versiyonu 449 dolarlık fiyat etiketiyle satışta olacak. Surface 2 ve Surface Pro 2 başlangıçta 22 ülkede piyasaya sunulacak. Bunlar ABD, Almanya, Avustralya, Avusturya, Belçika, Büyük Britanya, Danimarka, Finlandiya, Fransa,  Hollanda, Hong Kong, İrlanda, İspanya, İsveç, İsviçre, İtalya, Kanada, Lüksemburg, Norveç, Portekiz ve Yeni Zelanda olacak.

[Görsel – The  Verge]

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER