Teknoloji

Microsoft Sunrise takvim uygulamasının geliştiricisini satın alıyor

sunrise

microsoft-sunrise-050215

Microsoft, iOS ve Android’in en iyi takvim uygulamalarından bir tanesinin geliştiricisi olan Sunrise şirketini satın alıyor. TechCrunch’ın haberine göre şirket için en az 100 milyon dolar ödenecek.

Şu sıralar mobil uygulamalarını elden geçirip yenilemek ve diğer platformlara açılım yapmak için çalışan Microsoft’un bu oyun planında Sunrise büyük bir rol oynayacaktır. Geçtiğimiz aylarda Acompli uygulamasını satın alan ve bunu Outlook adıyla yeniden dağıtıma sunan Microsoft, böylelikle Outlook’u en iyi e-posta uygulamalarından biri hâline getirmişti.

Sunrise tarafı satın almayı doğrulamadı, ayrıca uygulamanın Microsoft çatısı altındaki akıbetinin ne olacağı da şu an için bilinmiyor. Microsoft’un Sunrise’ı yeniden adlandırıp sunacağı mevcut bir takvim uygulaması bulunmuyor, bu nedenle Sunrise’ın App Store ve Google Play mağazalarında daha önce olduğu gibi dağıtıldığını görebiliriz.

Tabii ki, alternatif bir fikir olarak, Microsoft Sunrise’ı Outlook’a entegre etmek isteyebilir. Sunrise’ın web tabanlı istemcisi de bulunuyor, bu sayede Windows kullanıcıları hâlihazırda Sunrise’ın servislerine erişebiliyor. Ne var ki, ne Windows ne de Windows Phone için yerel uygulama bulunmuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER