Teknoloji

Microsoft Snip ile Windows PC’lerde ekran görüntüsü almak daha kolay

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

surface-pen-280815

Microsoft yeni çıkardığı ve henüz beta sürecinde olan Snip uygulamasıyla birlikte dokunmatik ekranlı Windows 10 bilgisayarlarda ekran görüntüsü almayı daha kolay hâle getirmeyi hedefliyor.

Microsoft Snip ile ekran görüntülerini almak, onlar üzerinde notlar tutmak ve hatta ses eklemek mümkün oluyor. Bir kez yüklendikten sonra uygulama ekran üstünde asılı kalmaya devam ediyor, böylelikle ekranın tamamının veya belirli bir kısmının görüntüsünü istenilen zamanda yakalamak mümkün oluyor.

microsoft-snip-280815-1

 

Dokunmatik ekran dostu bu uygulamayı açmak ve kullanmak bir masaüstü uygulamaya göre daha kolay. Hatta ekran kalemi desteği de var, böylelikle ekran görüntüsüne doğrudan yazmak veya çizim yapmak da imkan dahilinde yer alıyor.

microsoft-snip-280815-2

Microsoft geçmişte Windows ile birlikte Ekran Kırpma Aracı adında bir uygulama sunuyordu. Ancak bu yeni uygulamayla birlikte ekran görüntülerini paylaşmak veya bunlar üzerinde not alma ve çizim yapmayı ek bir yazılıma ihtiyaç duymadan gerçekleştirmek daha kolay hâle geliyor. Evernote’un Skitch uygulamasına benzeyen Snip’in hatta biraz daha fazla dokunmatik ekran dostu olduğunu söyleyebiliriz.

Snip henüz beta aşamasında olduğu için çeşitli hatalar barındırıyor. Ancak Windows ile birlikte sunulan varsayılan uygulamaya göre daha zengin işlevler sunduğu için daha şimdiden tercih edilmeye değer.

İLGİLİ HABERLER