Teknoloji

Microsoft Skype’ın dokunma uyumlu Windows uygulamasını sonlandırdı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

skype-logo-180315

Microsoft, Windows üzerindeki Skype deneyimini tek bir uygulamada toplayıp sadeleştiriyor. Daha öncesinde Windows 8 için dokunma uyumlu bir Skype uygulaması sunan Microsoft, Windows 7 ve Windows 8 işletim sistemli cihazlara da özel bir PC uygulaması hazırlamıştı. Bu ikiliği ortadan kaldırmaya karar veren Microsoft, dokunma uyumlu Skype uygulamasını tarihin derinliklerine göndermeye karar verdi. Skype’ın söz konusu uygulamasını kullananlar, 7 Temmuzdan itibaren geleneksel masaüstü uygulamasına geçiş yapacak. Skype’tan Aga Guzik, Windows 10’un yayınlanmasıyla birlikte iki Skype uygulamasının özelliklerinin tek bir uygulamada toplanacağını ifade etti.

Microsoft, Windows 10 uygulamasıyla birlikte Skype’ı yeni Mesaj uygulaması için bir altyapı platformu olarak kullanması ve platformun Apple iMessage’a yakın bir işlev görmesi planlanıyor. Microsoft ocak ayında platformun duyurusunu yaptıktan sonra detaylar konusunda sessiz kalmayı tercih etmişti. Ancak yapılan son açıklamada, kullanıcıların geri bildirimlerini almak amacıyla yeni Skype ve Mesaj uygulamasının yılın ilerleyen dönemlerinde yayınlanacağı belirtildi. Yapılan açıklama Windows 10’un Skype entegrasyonunun Windows 10’un yayın tarihi olan 29 Temmuza yetişmeyeceği, ancak güncellemelerle birlikte aktif hâle getirileceği anlamını taşıyor.

Microsoft’un tek bir Skype uygulaması oluşturma planlarının henüz universal uygulamaları kapsamaması ise ilginç bir detay olarak göze çarpıyor. Şirketin bu kararında pek çok Skype kullanıcısının halihazırda Windows 7’yi tercih etmesinin etkili olduğu düşünülüyor.

İLGİLİ HABERLER