Teknoloji

Microsoft Skype Web uygulamasının beta sürümünü ABD ve Birleşik Krallık’ta herkese açtı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

skype-logo-buyuk

Microsoft, Skype’a internet tarayıcısı üzerinden erişimi mümkün kılan web uygulamasının beta sürümünü ABD ve Birleşik Krallık’ta genel kullanıma açtı. Şirket, Skype Web uygulamasıyla sesli ve görüntülü görüşme yapılmasını kolaylaştırmayı amaçlıyor.

Skype Web uygulaması üzerinden aranabilmek için kullanıcıların Skype’ın web sitesine giriş yapması gerekiyor. Skype Web uygulaması Internet Explorer, Chrome, Firefox ve Safari ile birlikte çalışabiliyor. Windows 10’un yayınlanmasıyla birlikte yeni internet tarayıcısı Microsoft Edge’in de Skype Web’i destekleyen tarayıcılar arasına katılacak.

Skype Web uygulaması görüşme yapabilmek için kullanıcılardan bir eklenti yüklemeleri isteniyor. Eklenti gereksinimi herkese açık bilgisayarlarda Skype Web kullanımının biraz zahmetli olacağı düşüncesini akıllara getirse de, masaüstü uygulamasına kıyasla Skype Web uygulamasının daha hızlı bir deneyim sunması bekleniyor. Microsoft, Skype Web’in küresel dağıtımının önümüzdeki haftalarda başlayacağını açıkladı.

İLGİLİ HABERLER