Teknoloji

Microsoft SkyDrive servisine tarayıcı üzerinden 300 MB dosya yükleme ve ODF desteği ekledi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft, bulut tabanlı depolama servisi SkyDrive üzerinde yaptığı çeşitli değişiklikleri duyurdu. Böylelikle web veya Windows Phone servislerini kullananların elde ettiği deneyim iyileştirildi. SkyDrive ODF’i (Open Document Format) ve Microsoft Office, OpenOffice ve Corel WordPerfect gibi çeşitli kelime işlemci uygulamalarında desteklenen XML tabanlı dosya formatını desteklemeye başladı.

ODF desteğinin SkyDrive’a eklenmesi dikkate değer, ancak Microsoft bununla birlikte oldukça ilgi çekici olduğunu düşündüğü birkaç yeniliği daha ekledi. Bunların arasında SkyDrive web arayüzü üzerinden dosyaları Twitter’da paylaşmak, 300 MB büyüklüğndeki dosyaları internet tarayıcısı üzerinden yükleme imkânı bulunuyor. Windows Phone kullanıcıları da SkyDrive üzerinde saklanan fotoğrafları skydrive.com şeklindeki uzun URL yerine Microsoft’un sdrv.ms şeklindeki URL kısaltması eşliğinde Twitter üzerinden paylaşabilecek.

Microsoft bu yenilikleri tanıtırken “çok yakında gerçekten büyük yenilikler gelecek” şeklinde bir ipucu vermekten de geri durmadı. Google’ın da Drive servisiyle bu alana gireceğini göz önünde bulundurursak, bulut depolama alanının da iki şirket arasındaki rekabette yeni bir durak olacağını söyleyebiliriz.

İlgili – SkyDrive

İLGİLİ HABERLER