Teknoloji

Microsoft şimdiye kadar 55 milyon Xbox 360 satmış

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Oyun konsolu pazarında kıyasıya bir rekabet sürüyor. Microsoft’un açıkladığı son rakamlar şirketin bu alanda Sony’nin önünde lider olduğunu gösteriyor. Dünya genelinde altı yaşına gelinceye kadar 55 milyon Xbox 360 satışı gerçekleştiren şirket böylelikle Sony’nin sattığından daha fazla PS3 satmış oldu.

Kinect gibi güncellemeler sayesinde Xbox 360’ın özellikle ABD’deki satışları hızlı bir şekilde artıyor. 2011’de bu ülkede en çok satan konsol olmayı başaran Xbox 360 geride kalan on bir ayın onunu lider tamamladı. 2011’in ilk dört ayında Xbox 360’ın satışı yıldan yıla yüzde 29’luk bir artış gösterdi. Bu tablo sayesinde Xbox 360’ın büyümesi PlayStation 3’ün büyümesini üçe katlamış oldu. Şu anda dünya çapında 35 milyon aktif Xbox Live üyesinin olduğu ve bu servisin ayda 60 saatlik ortalama kullanım süresine sahip olduğu da dikkat çekilenler arasında yer alıyor.

Xbox 360’ın en güçlü olduğu yer ABD ve yukarıda verdiğimiz veriler de ABD’deki durumu kapsıyor. PS3’ün ABD dışındaki yerlerde ve ülkemizde de daha fazla tercih edildiği ortada. Bu arada Xbox 360 ile PS3’ün performansını tam olarak karşılaştırmak için PS3’ün de altı yaşına gelmesini beklemek gerekiyor, ne dersiniz?

İlgili – Major Nelson

İLGİLİ HABERLER