Teknoloji

Microsoft Settlers of Catan oyununu web’e getirdi

microsoft-settlers-of-catan-260714

Microsoft bir yandan iPad için Office’i yayınlama veya Windows güncellemesi çıkarma gibi birincil öneme sahip işlerle uğraşırken bir yandan da başka şirketlerle işbirliğine giderek ilginç işlere imza atıyor. Bunların son örneği popüler masa oyunlarından Settlers of Catan’ın web versiyonu oldu.

Bontom Games ile birlikte geliştirilen Settlers of Catan’ın web versiyonu HTML5 destekli herhangi bir internet tarayıcısında çalışıyor. Settlers of Catan’ın Android ve iOS versiyonları mevcut, ancak bunlar sadece uyumlu oldukları cihazlarda çalışabiliyor. HTML5 tabanlı web versiyonu sayesinde daha fazla kullanıcı bu popüler oyunu oynayabilecek.

Oyun şu anda beta aşamasında ve Microsoft yeni özelliklerin ve iyileştirmelerin yolda olduğunu kaydediyor. Şu an için oyun sizi bilgisayardan oynayanlarla rakip olarak eşleştirmiyor ya da rastgele bir çevrim içi oyuncuyla oyun oynamanıza izin vermiyor. Bunun yerine en az iki arkadaş bulmalısınız. Onları e-posta veya Facebook üzerinden davet edebilirsiniz. Oyun herhangi bir modern internet tarayıcısında çalıştığı için, arkadaşlarınızın sahip olduğu cihazın çok da önemi bulunmuyor.

Oyuna başladıktan sonra sıranız eşzamanlı olmayacak şekilde geliyor, zaman kısıtlamaları da oyunun ilerlemesini sağlıyor. E-posta bildirimleri sayesinde birisinin sırasının geldiğini de bilmek mümkün oluyor. Skype’ın teknolojisinden yararlanarak rakiplerinizle sesli görüşme de yapabilirsiniz.

Microsoft işlerin hareket etmesine yardımcı olmak amacıyla auto-trade ve auto-roll gibi işlevleri de sundu. Son olarak fiziksel masa oyununda kullanılan zarın yerini ekran üstüne eklenen buton alıyor. Şirket ağustos ayında düzenlenecek GamesCon etkinliğinde kural setini de açıklamaya hazırlanıyor. Bununla geliştirme kartları, puanları ve başarılar da oyuna kazandırılmış, böylelikle web oyunu fiziksel oyunla örtüşür hâle gelmiş olacak.

İlgilenenler beta versiyonunu buradan oynayabilirler. Performans kesintilerini şimdilik dikkate almamak yerine olacaktır. Sitenin son hâlini almadığı da belli oluyor.

 

İLGİLİ HABERLER