Teknoloji

Microsoft güvenlik çözümlerinde uzmanlaşan Secure Islands’ı satın alıyor

microsoft copilot ai

microsoft-logo-mwc-2015

Microsoft, teknoloji kulislerinde konuşulan dedikoduları doğruladı ve güvenlik çözümlerinde uzamanlaşan Secure Islands’ı satın almaya hazırlandığını duyurdu. Microsoft’tan yapılan açıklamada İsrail merkezli Secure Islands’ın “gelişmiş bilgi koruma çözümleri” sunduğu belirtildi. Satışın tamamlanmasıyla birlikte Microsoft kurumsal müşterilerine hassas verilerini korumalarında daha etkin biçimde yardımcı olabilecek. Secure Islands tarafından sunulan çözümler, halihazırda aralarında Vodafone’un da bulunduğu büyük şirketler tarafından kullanılıyor.

İki taraf arasındaki anlaşma hem Microsoft hem de Secure Islands tarafından duyuruldu. Microsoft, Secure Islands’ın çözümlerini Azure Hak Yönetim Servisi’ne entegre edeceğini açıkladı. Secure Islands cephesi satışın koşullarına ilişkin olarak bilgi vermedi. Şirketin açıklamasında sadece Microsoft ekibine katılmaktan ötürü memnuniyet duyulduğu belirtildi.

Microsoft’un açıklamasını sürpriz olarak nitelemek pek mümkün değil. Ekim ayı sona ermeden önce yazılım devinin gözünü güvenlik şirketine diktiğine dair haberler gündeme gelmişti. Microsoft, geçtiğimiz eylül ayında da İsrail merkezli bir diğer güvenlik şirketi olan Adallom’u satın almıştı.

Microsoft ile Secure Islands arasındaki anlaşmanın geçerli olması için yetkili mercilerin onayı bekleniyor. Onayın verilmesinin ardından sürecin ne zaman tamamlanacağı ve Microsoft’un İsrail merkezli şirketi için ne kadar ödediği ise halen belirsizliğini koruyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER