Teknoloji

Microsoft Samsung ile Android lisans anlaşması imzaladı

Microsoft, Samsung ile bir patent anlaşmasına vardığını duyurdu. Bu anlaşma Samsung’un ürettiği Android akıllı telefonları için ihtiyaç duyduğu Microsoft’a ait patent portföyüne erişim izni veriyor. Anlaşma kapsamında Samsung sattığı Android tablet ve akıllı telefonlar karşılığında Microsoft’a telif ücreti ödeyecek.

Microsoft, Samsung ile birlikte Windows Phone cihazları için de çalışacağının altını çizdi. Bu, Microsoft’un son birkaç ayda gerçekleştirdiği yedinci lisans anlaşması oldu. Acer, General Dynamics Itronix, Onkyo, Velocity Micro, ViewSonic, Wistron ve HTC, Microsoft ile patent anlaşmaları imzalamıştı.

Microsoft’un henüz bir anlaşmaya varmadığı, hatta mahkemelik olduğu bir şirket var, o da Google’ın geçtiğimiz ay satın aldığı Motorola Mobility. Microsoft bu şirkete patent ihlâli nedeniyle dava açmıştı. Görünüşe göre, bu gidişle Google da ileride kendi işletim sistemi için Microsoft ile lisans anlaşması yapmak zorunda kalabilir. Microsoft patent davalarını önlemek için anlaşmaları yağdırıyor. Google ise bu tarz anlaşmaların yazılım inovasyonunu sınırladığını düşünüyor.

İlgili – TechNet

İLGİLİ HABERLER