Teknoloji

Microsoft Project Sonoma ile vardiya koordinasyonuna yardımcı olabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

microsoft project sonomaSlack ve HipChat gibi sohbet uygulamaları, ofis çalışanlarının birbirleriyle koordineli hareket etmelerine yardımcı oluyor. Ancak bu uygulamaların çalışma saatlerini takas etmek isteyen vardiyalı çalışanlara yardım konusunda eksik kaldığı söylenebilir. GroupMe ve Skype for Business gibi kurumsal platformlara sahip olan Microsoft, söz konusu eksikliği kapatmaya yardım edebilir.

“Project Sonoma” kod adını taşıyan bir uygulamayı iOS ve Android’de kapalı olarak test eden şirket, vardiyalı çalışanların günlük programı takibine katkıda bulunmayı amaçlıyor. Uygulama sayesinde vardiyalar ve değişiklik talepleri görülebiliyor. Çalışma arkadaşlarıyla birebir veya grup halinde sohbet edilebiliyor. Yokluğunda yerine bakacak birini bulmak isteyenler için Microsoft Project Sonoma, fazlasıyla kullanışlı bir araç olma potansiyeli taşıyor.

Microsoft uygulamayı herkese sunup sunmayacağı ve ne zaman yayınlayacağı konusunda somut bir bilgi vermedi. Uygulamayla tanışmak isteyenler, ilk etapta bekleme listesine kayıt olarak bu isteklerini gerçekleştirebilecek.

Microsoft Project Sonoma şirket içinde geliştirildi

TechCrunch sitesinin haberinde Microsoft’un Project Sonoma’yı benzer bir işlevi sunan Shiftr isimli uygulamayı satın alarak geliştirmiş olabileceği belirtilmişti. Microsoft, Engadget sitesine gönderdiği açıklamada Project Sonoma’nın “baştan uca” şirket içinde geliştirildiğini ifade etti.

İLGİLİ HABERLER