Teknoloji

Microsoft PowerPoint iOS uygulamasının Apple Watch üzerinden kontrolünü mümkün kılıyor

apple-watch-powerpoint-210415

OneDrive iOS uygulamasını vakit kaybetmeden güncelleyerek Apple Watch’u destekleme konusunda hızlı davranacağını ortaya koyan Microsoft, desteğinin sadece tek bir uygulamayla sınırlı kalmayacağını da aynı hızla gösterdi. PowerPoint iOS uygulamasını güncelleyen şirket, Apple Watch sahiplerine sunumlarını bilekleri üzerinden kontrol etme imkanını tanıdı. Kullanıcılar uygulama aracılığıyla slaytlar arasında geçiş yapabiliyor, slaytta geçen süreyi görebiliyor ve diledikleri takdirde tüm slaytları bir arada görüntüleyebiliyor.

Apple Watch uygulamasının desteği sadece iPhone uygulaması aracılığıyla gösterilen sunumlarla sınırlı kalıyor. PC ve Mac üzerinden gerçekleştirilen sunumlar uygulamanın destek kapsamında bulunmuyor.

Microsoft’un Office Remote uygulaması PC’deki sunumları Windows Phone ve Android cihazlarda kontrol etme imkanını sağlayarak benzer bir işlev sunuyor. Dolayısıyla Apple Watch’un destek alanının genişletilmesi de ihtimaller arasında bulunuyor. Halen sunumların büyük kısmının VGA kabloları ve projektörlerle birlikte bilgisayarlar üzerinden gerçekleştirildiği göz önüne alınınca olası bir genişlemenin Apple Watch uygulamasını daha işlevsel kılacağı düşünülüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER