Teknoloji

Microsoft Pix iPhone ile daha iyi fotoğraflar çekmenizi sağlıyor

Microsoft yeni bir iPhone uygulaması çıkarıyor. Microsoft Pix adını taşıyan bu uygulama iPhone’un kendi Kamera uygulamasına bir alternatif oluşturuyor. Aslında iPhone’un kamera uygulaması mükemmel fotoğraflar çekmek için epey yeterli, ancak Microsoft kendi uygulamasının daha fazlasını yaptığını iddia ediyor.

“Daha akıllı kamera uygulaması” olarak tanımlanan Microsoft Pix, yapay zeka teknolojisinden yararlanarak fotoğrafları iyileştiriyor. Bunu yaparken kamera ayarlarıyla oynuyor, fotoğrafları otomatik olarak iyileştiriyor, daha sonra bir yığın fotoğraf içinden en iyisini seçiyor.

Ayrıca Microsoft fotoğrafta bir insanın tespit edilmesi durumunda odaklama, renk ve pozlamayı iyileştiren çeşitli otomatik geliştirmeler de eklemiş. Bir düğme aracılığıyla orijinal ve iyileştirilmiş versiyonlar arasında hızlıca geçiş yapabilir ve sonuçları karşılaştırabilirsiniz.

Bu arada Microsoft Apple’ın Live Photos’una benzer bir özellik de sunuyor. Art arda çekilmiş kareleri birleştirerek canlı fotoğraflar oluşturmaya izin veriyor. Microsoft’un yeni kamera uygulaması Pix’i App Store’dan indirebilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER