Teknoloji

Microsoft OneNote elle yazılan denklemlerin çözümüne yardım edecek

microsoft-onenote-310816Microsoft OneNote uygulamasına küçük ama işe yarayacak yeni bir özellik ekledi. “Mürekkepli Matematik Asistanı” şeklinde Türkçeleştirilebilecek bir isme sahip olan özellik, OneNote’un öğrenciler arasındaki popülaritesi göz önüne alınarak hazırlandı. OneNote üzerinde kalemle not alan öğrencilerin yazdıkları denklemler, bu özellikle metne dönüştürülecek ve çözüm için öğrencilere yardım edilecek.

OneNote sayfasına yazılan denklemleri otomatik olarak tespit eden özellik, kullanıcılara denklemi çerçeve içine alma ve adım adım çözüme dair komutlara ulaşma imkanı sunuyor.

Microsoft’un kalemle yazma deneyimini merkeze alarak geliştirdiği özellikler bununla sınırlı kalmıyor. Tüm Office uygulamalarını kapsayan bir diğer özellikte kullanıcılara kalemle oluşturulan notlara nasıl yanıt verebileceklerini seçme fırsatı sunuluyor. Böylelikle el yazısından pek memnun olmayanların yanıtlarını daha okunaklı biçimde iletmeleri mümkün oluyor.

Söz konusu güncellemeler, Office 365 kullanıcılarına dağıtılmaya başladı. Kalemle yanıt özelliği ise yakında Word, Excel ve PowerPoint’in masaüstü Windows cihazlar için hazırlanmış versiyonlarında da yerini alacak.

Microsoft, hali hazırda yürüttüğü Windows Insider programının bir benzerini de Office için başlatacağını açıkladı. Office Insider adını taşıyan programa katılanlar, Microsoft’un Office için geliştirdiği yeni özelliklerle herkesten önce tanışacak. Office Insider programına öncelikli olarak Windows ve Mac kullanıcıları katılacak. Daha sonrasında Android ve iOS kullanıcıları da programın kapsama alanına girecek.

Microsoft OneNote öğrencilerin gözünde daha popüler olabilir

Kalemle yazılan denklemlerin metne dönüştürülmesi ve öğrencilere çözüm konusunda yardım edilmesi, OneNote’u öğrenciler nezdinde daha da popüler bir uygulamaya dönüştürebilir. Öğretmenlerin ise bu özelliği pek sevmeyeceği rahatlıkla söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER