Teknoloji

Microsoft OneDrive’ın kapılarını yazılımcılara açıyor

onedrive-microsoft-190214

Microsoft bulut depolama servisi OneDrive’ın kapılarını yazılımcılara açıyor ve yazılımcılara uygulamaları ve OneDrive arasında entegrasyon kurma imkanı veriyor. Windows, iOS, Android ve web için destek sağlayan yeni OneDrive API, uygulamalardan OneDrive’a doğrudan erişilmesini mümkün kılıyor.

OneDrive program müdürü Ryan Gregg, OneDrive API’yı platformu daha erişilebilir ve güçlü kılma yolunda önemli bir adım olarak niteledi ve henüz yolun başında olduklarının altını çizdi. Gregg üstünde çalıştıkları özellikleri yıl içinde yayınlayacaklarını sözlerine ekledi.

OneDrive API ile birlikte Microsoft’un bulut depolama platformu, en büyük rakibi Dropbox ile arasındaki makası biraz daha kapatıyor. Dropbox’ın mevcut konumuna ulaşmasında üçüncü taraf yazılımlar için sunduğu entegrasyon fırsatlarının önemli bir rol oynadığını da unutmamak gerekiyor.

Son dönemde ücretsiz depolama alanı teklifleriyle OneDrive’a olan ilgiyi artırmayı hedefleyen Microsoft, bu plan doğrultusunda Dropbox kullanıcılarına bile 100 GB depolama alanı teklif etmişti. Yazılımcıların OneDrive API dosyalarına erişim izni kazanmasıyla birlikte OneDrive entegrasyonu sağlayan uygulamaların da önümüzdeki aylarda yayınlanması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER