Teknoloji

Microsoft OneDrive’dan iPhone, Android ve Windows Phone kullanıcılarına 30 GB ücretsiz depolama fırsatı

microsoft-onedrive-270114

iCloud Drive’ın faaliyete geçmesiyle birlikte bulut depolama servisleri arasındaki rekabet daha da kızışıyor. Microsoft, fotoğraflarını bulutta depolamayı tercih edenleri kendi servisine çekmek amacıyla OneDrive üzerinde 30 GB alanı ücretsiz sunmaya başladı.

Microsoft, One Drive blogunda konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada iPhone sahiplerini de unutmadı. iOS 8’e güncelleme yapmaya hazırlanan kullanıcıların güncelleme için yer açmaya çalışırken fotoğraflarını veya uygulamalarını silmek zorunda olmadıklarını kaydetti.

Ne var ki, Microsoft’un One Drive fırsatı sınırlı süre için, eylül sonuna kadar geçerli. Ayrıca bu fırsattan yararlanmak için One Drive uygulamasının yüklenmesi ve daha sonra otomatik fotoğraf yükleme (kamera yedekleme) özelliğinin açılması gerekiyor.

Normalde One Drive 15 GB alanı ücretsiz olarak sunuyor. Son olarak geçtiğimiz haziran ayında 7 GB’lık ücretsiz alan hizmeti yaklaşık iki katına çıkarılmıştı.

One Drive fırsatı sadece iOS kullanıcıları için geçerli değil. Windows Phone, Android veya Windows uygulamalarını kullananlar da bu alan fırsatından yararlanabilecek. Otomatik yükleme özelliğini açan kullanıcılara 15 GB’lık film rulosu bonusu eklenmiş olacak.

Karşılaştırma yapacak olursak, Dropbox şu anda sadece 2 GB alanı ücretsiz sunuyor. Bu miktar Box’ta 10 GB, iCloud Drive’da 5 GB ve Google Drive’da 15 GB.

İLGİLİ HABERLER