Teknoloji

Microsoft Office Mac uygulaması Touch Bar desteğine kavuşuyor

microsoft office macTouch Bar’lı MacBook Pro, Apple’ın 2016’da görücüye çıkardığı son büyük ürün olmuştu. Ekim ayında tanıtılan yeni MacBook Pro ile uyumlu yazılımların sayısı da yavaş yavaş artıyor. Microsoft Office Mac uygulaması da bu kervana katılanlar arasında yer alıyor.

Office Mac uygulaması için Touch Bar desteği, Apple’ın yeni MacBook Pro’yu tanıttığı etkinlikte duyurulmuştu. Ancak bu desteğin aktif hâle gelmesi 3 aydan uzun bir zaman aldı.

Yenilenen Office Mac uygulamasında Touch Bar’a Word, Excel ve PowerPoint için özel görev kısayolları ekleniyor. Microsoft, yakında Outlook ve Skype için de Touch Bar desteğini aktif hâle getirecek. Böylelikle Touch Bar’lı MacBook Pro sahipleri, Outlook ve Skype’ı kullanırken de önemli kolaylıklara erişmiş olacak.

Office Mac uygulamasının eklenmesiyle birlikte Touch Bar desteği sunan yüksek profilli uygulamaların kümesi genişlemiş oldu. Daha öncesinde Adobe’nin Photoshop ve Apple’ın Final Cut Pro uygulamaları Touch Bar desteğine kavuşmuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Apple MacBook Pro 2016 İncelemesi

Microsoft Office Mac uygulamasını kullanmak Touch Bar ile hızlanacak

Yeni güncellemeyle Office kullanıcıları belgelerine Touch Bar üzerinden yorum, fotoğraf ve bağlantı ekleme fırsatı sunuluyor. PowerPoint’te ise kullanıcılara Touch Bar üzerinden özel görüntüleme seçeneklerine erişme imkanı sağlanıyor. Word Focus Modu ise önemli düzenleme seçeneklerini Touch Bar’a taşıyarak tamamen metin üzerine odaklanmayı mümkün kılıyor. Touch Bar desteğini getiren güncelleme, ücretsiz olarak indirilebiliyor.

İLGİLİ HABERLER